Bouw Avans Hogeschool start al vóór zomervakantie

Leren

's-Hertogenbosch

14:16

31-05-2023

Van Wijnen Rosmalen start al vóór de zomervakantie met de bouw van een nieuwe onderwijslocatie voor Avans Hogeschool en 125 studentenwoningen in ‘s-Hertogenbosch. De studentenwoningen worden in samenwerking met woningcorporatie BrabantWonen gerealiseerd.

Aanwinst voor de stad

Sarah Wilton-Wels, lid van het college van bestuur van Avans: ““We zijn blij dat de nieuwbouw binnenkort daadwerkelijk van start gaat. Voor Avans betekent dit dat studenten die nu op verschillende locaties in de stad studeren, straks een plek krijgen op de Onderwijsboulevard. Zo kunnen onze studenten makkelijker met elkaar samenwerken en kennis delen, over de opleidingen heen. Ook denken we dat de vibe van een campus positief bijdraagt aan hoe studenten zich bij ons voelen.”

“Met de bouw van 125 studentenwoningen komen we tegemoet aan de grote vraag naar studentenhuisvesting. De nieuwe woningen komen pal naast de onderwijsgebouwen, dichtbij de binnenstad en op loopafstand van het trein- en busstation. Die centrale ligging maakt het een uniek project voor ’Den Bosch”, aldus Harrie Windmüller, bestuurder bij BrabantWonen.

Het project

Naast het nieuwe onderwijsgebouw en de studentenwoningen worden ook een ondergrondse parkeergarage en een groene buitenruimte gerealiseerd. De verwachting is dat de nieuwbouw na 2 jaar is afgerond. De oplevering staat gepland in juni 2025.

Impressies © DP6 architectuurstudio