Stefan is timmerman bij Van Wijnen, hoe bevalt het?

Algemeen

Eibergen

14:56

18-05-2022

Stefan Geerdink is 27 en heeft van jongs af aan al een passie voor timmerwerk. Op zijn zevende riep hij al ‘’ik wil later timmerman worden’’. En daar is geen woord aan gelogen. Stefan is inmiddels 10 jaar actief in de bouw, waarvan vier jaar bij Van Wijnen. In een interview vertelt hij meer over hoe dat hem bevalt.

Je wist al jong wat je later wilde worden, hoe komt dat?

“Op school vond ik het moeilijk om mij te concentreren. Ik ben een doener. Latjes en spijkers, daar kon je mij vroeger blij mee maken en daar was ik ook altijd mee bezig. Toen ik zeven jaar was wist ik het al: ik word later timmerman. Thuis had ik ook de ruimte om hiermee bezig te zijn. We woonden op een boerderij, buitenaf en niemand die er last van had. Kwam dat even mooi uit.”

Mooi dat je van je hobby je werk kunt maken.

“Zeker weten. En daar word je uiteindelijk ook fanatiek van. Na de middelbare school heb ik gekozen voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Een mooie combinatie van werken en leren, waarin ik ook kennis heb gemaakt met Van Wijnen. Ik heb 3,5 jaar in een leertraject bij Van Wijnen gezeten via Bouwmensen Gelderland Oost. Daarna heb ik kort bij een ander bedrijf gewerkt, waarna ik toch weer bij Van Wijnen ben gaan werken. En nu ben ik hier al weer vier jaar aan het werk in de functie van timmerman.”

En hoe vind je het werken hier?

“Sfeer en humor zijn voor mij heel belangrijk. Als ik naar mijn collega’s uit Eibergen kijk, zie ik een groep gedreven vaklieden. We werken met elkaar aan mooie lokale projecten en daar zijn we trots op. En er is ook ruimte voor een lolletje. We hebben ooit eens op een warme zomerdag een duik genomen in een zelf gecreëerd zwembadje. Daarna de broek weer aan en aan het werk. Je moet je verstand er wel bij houden, maar dat soort momenten maken voor mij het werk leuk en dat is belangrijk. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, toch?”

Zeker weten. En je functie als timmerman, wat houdt dat precies in?

“Dat ligt aan het project. In overleg met de uitvoerder voer je de werkzaamheden uit zoals deze op de tekening staan. Van fundering tot wapening en van stelwerk tot ondersteuning voor de breekplaatvloeren. Ik vind het fantastisch om een heel project mee te maken, want dan doe je van alles. En de projecten zijn divers. Zo werk ik nu aan een project aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Hier bouwen wij 45 duurzame, betaalbare woningen voor Domijn.”

Zit je op je plek bij Van Wijnen?

“Zeker weten. Ik heb een fijne club collega’s waarmee ik elke dag bouw aan mooie projecten in de omgeving. Het is hier goed geregeld. Ook de randzaken. Als je ergens mee zit, kun je dit aangeven en wordt er samen met jou naar een oplossing gekeken. En als je de ambitie hebt om door te groeien of jezelf door te ontwikkelen, krijg je bij Van Wijnen hier alle kansen voor.”

En wat is jouw ambitie?

“Voor nu is mijn doel om door te groeien naar voorman timmerman.”