Toekenning van subsidie voor ontwikkelingen aan Zwartewaterallee

Algemeen

Zwolle

08:19

24-02-2021

In Zwolle zetten we samen met marktpartijen de schouders onder de gebiedsontwikkeling van de Zwartewaterallee. Deze gezamenlijke ontwikkeling krijgt steun vanuit Den Haag. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat er meer dan 3,3 miljoen euro wordt toegekend aan de ontwikkeling van de Zwartewaterallee. ‘’De toekenning van de subsidie zien we als een mooie beloning voor de samenwerking. Het zorgt voor een succesvolle start van de gebiedsontwikkeling en geeft goeie energie om volop door te gaan,’’ vertelt Ruben Nieuwenhuis, projectontwikkelaar bij Van Wijnen.

Samen met verschillende marktpartijen zijn we kartrekker van de gebiedsontwikkeling aan de Zwartewaterallee in Zwolle. Deze vernieuwende vorm van samenwerking is bekend komen te staan als ‘De Zwolse aanpak’ en zorgt voor een flinke versnelling in de ontwikkeling en bouw. Projectontwikkelaar Ruben Nieuwenhuis werkt mee aan deze gebiedsvisie. Hij vertelt: “Wij zijn vanaf het begin de initiatiefnemer geweest om het gebied samen te ontwikkelen. Wat mij aanspreekt in deze unieke samenwerking is het ondernemerschap. We hebben een gezamenlijk belang en kunnen daardoor snel schakelen en een écht verschil maken voor Zwolle.”

Naast het gezamenlijk opstellen van de gebiedsvisie hebben we ons samen met succes ingezet voor een subsidieaanvraag voor de Zwartewaterallee in Zwolle. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op 18 februari laten weten dat er meer dan 3,3 miljoen euro wordt toegekend aan de ontwikkeling van de Zwartewaterallee. ‘’Deze toekenning maakt het voor ons mogelijk om een fijnere leefomgeving te creëren aan de Zwartewaterallee en een sterkere verbinding te maken tussen de stad en de omliggende wijken,’’ vertelt Ruben Nieuwenhuis enthousiast. ‘’Denk hierbij aan het aanpakken van de infrastructuur en het toevoegen van een groener karakter. Hierdoor wordt de Zwartewaterallee een mooi en passend geheel waar de bewoners en de stad Zwolle van profiteren.’’

’De toekenning van de subsidie zien we als een mooie beloning voor de samenwerking. Het zorgt voor een succesvolle start van de gebiedsontwikkeling en geeft goeie energie om volop door te gaan,’’

Ruben Nieuwenhuis

De Zwartewaterallee wordt een plek waar duurzaamheid, wonen, groen en bereikbaarheid centraal staan. In totaal komen er 1.000 tot 1.300 nieuwe woningen op verschillende plekken. Onder begeleiding van Fakton en de Gemeente Zwolle werken we samen aan de plannen met Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. deltaWonen, Red Vastgoed, Jansen Vastgoed, Stichting Openbaar Belang, Woningstichting SWZ, Nijhuis Bouw B.V. en Lenferink Groep Zwolle.

gebiedsvisie Zwartewaterallee overzicht