Van Wijnen Lelystad wint BKL Impact Award

Algemeen

Lelystad

15:57

11-01-2021

Van Wijnen Lelystad heeft de BKL Impact Award gewonnen: een prijs voor sociaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award is bedoeld voor bedrijven die naast hun normale activiteiten een positieve bijdrage leveren aan de Lelystadse samenleving en zich hebben ingezet voor anderen die door corona in de problemen zijn gekomen.

And the winner is…

Op 9 januari werd tijdens de BKL Home Edition Gala ‘The Show Must Go On-line’ bekend gemaakt dat Van Wijnen Lelystad de BKL Impact Award heeft gewonnen. “Natuurlijk ben ik trots op deze prestatie”, reageert Nina Nomden, directeur van Wijnen Lelystad. “Toch voelt het ook een beetje dubbel. Want bij deze activiteiten gaat het niet om ons, maar om de mensen die ermee geholpen zijn. Bovendien komt de hulpvaardigheid uit onze medewerkers zélf: iedereen helpt graag en voelt zich oprecht betrokken. Niet voor niets is onze bedrijfsmissie: Samen bouwen wij aan ruimte voor een beter leven. Ons werk gaat over mensen. Natuurlijk, we zijn een bouwbedrijf, maar het gaat om veel meer dan de stenen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Die missie heeft vandaag de dag meer inhoud dan ooit.”

De prijswinnaars van de BKL Awards. Foto’s door: Fotostudio Wierd

Betrokkenheid in coronatijd

Van Wijnen Lelystad voelt zich betrokken bij de Lelystadse samenleving. ”Daarom willen wij ons steentje bijdragen op sociaal gebied”, zegt Nina. Dus toen in maart 2020 zorgcentra hun deuren sloten, bouwde Van Wijnen samen met Boels een steiger bij woonzorgcentrum De Uiterton. Zo konden de bewoners toch hun familie even zien. Ook schoot Van Wijnen te hulp bij de ‘aardappelberg’ in Lelystad door er voor de veiligheid hekken omheen te plaatsen en werden laptops gedoneerd voor kinderen die opeens online hun lessen moesten volgen.

Bijdragen aan techniekonderwijs

“In coronatijd was en is het natuurlijk extra belangrijk om oog voor je medemens te hebben. Maar dat is altíjd belangrijk”, verklaart Nina. “Daarom zijn we bijvoorbeeld onderdeel van LINK, een samenwerkingsverband tussen bedrijven en voortgezet onderwijs in Lelystad. We zetten ons met name in voor voldoende technisch onderwijs en de aansluiting daarvan op de praktijk. We organiseren onder meer stages, zowel voor docenten als leerlingen. En natuurlijk doen we elk jaar mee met Girlsday, om meiden te stimuleren om voor de techniek te kiezen!”

Regelmatig in actie

Een mooi lokaal initiatief vindt Nina de Lelystadse Uitdaging: een ‘Maatschappelijke Makelaar’ die stichtingen en verenigingen verbindt aan het plaatselijke bedrijfsleven. “Van hen kwam ook de actie om laptops in te zamelen. Maar onze medewerkers bouwden ook met veel plezier een brug in de tuin van de stichting Dop en Erwt, die kinderen weer in contact wil brengen met de natuur.” Daarnaast komt van Wijnen altijd in actie voor NL Doet. “Met ons hele team helpen we dan Triade met projecten waar zij niet aan toe komen”, aldus Nina. “Daar krijgen we allemaal veel energie van!”