Van Wijnen lid van Stroomversnelling

Wonen

Woningcorporatie

13:21

21-06-2023

Samenwerking is essentieel om woningen snel en op grote schaal te verduurzamen

Om de ambitieuze doelstellingen uit het Akkoord van Parijs te behalen, is een grootschalige energietransitie nodig. Hierbij speelt de verduurzaming van woningen een cruciale rol. Alleen door samen te werken, kunnen we écht vooruitgang boeken. Daarom treedt Van Wijnen toe aan de Stroomversnelling. Roelof Faber, regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost, en Leen van Dijke, voorzitter bestuur van De Stroomversnelling, hebben het lidmaatschap officieel bekrachtigd. 

Over de Stroomversnelling 

De stroomversnelling is een ambitieus en inspirerend initiatief dat de kijk op woningen verandert. Een belangrijk succes van de Stroomversnelling is het op hoog niveau verbinden van partijen, waaronder woningcorporaties, bouwbedrijven, energiebedrijven en overheden, die nodig zijn voor de energietransitie van de gebouwde omgeving. Samen ontwikkelen ze innovatieve oplossingen voor de renovatie en verduurzaming van bestaande woningen. Een bekende spin-off van de Stroomversnelling is de ‘Nul op de Meter’ aanpak. Dit houdt in dat een woning zodanig wordt gerenoveerd dat het jaarlijkse energieverbruik wordt teruggebracht tot nul.  

handschudden-Roelof-Faber-Leen-van-Dijke

Van Wijnen stapt aan boord bij de Stroomversnelling 

Sinds begin juni is Van Wijnen lid van de Stroomversnelling. Roelof Faber legt uit: ‘Als we een volgende schaalsprong willen maken om de ‘Parijse’ doelstellingen te kunnen halen, dan hebben we elkaar keihard nodig. Je moet met z’n allen een slimme denktank organiseren die, ook in de lobby, meer snelheid kan organiseren.’ 

Leen van Dijke is trots op de toetreding van Van Wijnen. ‘De Stoomversnelling groeit steeds meer met leden die dezelfde koers varen. Van Wijnen is al jaren een vooruitstrevende bouwer en een grote speler binnen de sector. Alleen door leden die net zo toonaangevend zijn, krijgen we de energietransitie voor elkaar.’  
 

Onze visie op de toekomst 

Door lid te worden van de Stroomversnelling willen we nog meer bijdragen de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De grootste uitdaging voor de toekomst? Volgens ons ligt die in het verduurzamen van het particulier bezit. Benieuwd naar Roelofs visie op het aanpakken van deze uitdaging?

Meer weten over ons werk op het gebied van renoveren en verduurzamen van buurten? Lees hieronder meer wat onze aanpak is en ontdek de meest recente renovatieprojecten.