Van Wijnen trotse partner van Wij Bouwen De Toekomst

Algemeen

Onderwijs

Eibergen

01:18

20-06-2022

Op vliegveld Twenthe gaat de jeugd van Twente en omgeving deze zomer ontdekken dat de bouw meer inhoudt dan alleen het stapelen van stenen. Ze worden onder andere meegenomen in wat er allemaal bij de bouw komt kijken en hoe de ontwikkeling van een woning qua bouw, infra en techniek in zijn gang gaat.  

Van 16 juli tot en met 21 augustus wordt vliegveld Twenthe omgetoverd tot een themapark met een ware bouwbeleving!

Tijdens Wij Bouwen aan de Toekomst wordt de basisschooljeugd deze zomer meegenomen op avontuur. De kinderen worden op een compleet nieuwe manier geënthousiasmeerd over de bouw en infra in al zijn facetten. Naast het theater kunnen de kinderen zelf ook aan de slag. Ze mogen onder andere mee doen aan de doe-tocht waarbij ze verschillende bouwmaterialen opzoeken om stempels te verzamelen voor in hun eigen materialenpaspoort. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om een graafmachine te bedienen, kunnen ze zich uitleven op een verkeerspark en nog veel meer!  

Bouwers van de toekomst

Door onder andere een tekort aan bouwpersoneel staat de bouw- en infrasector de komende jaren voor een grote opgave. Op dit moment is de groep jongeren die kiest voor een baan of opleiding in deze sectoren erg klein. Het is daarom van groot belang dat het werken in de bouw en techniek weer de status krijgen die het verdient.   

De bouwsector staat op dit moment niet bekend om haar diversiteit en ook wordt er op (basis)scholen weinig aandacht besteedt aan techniek. Hierdoor weten veel kinderen simpelweg niet hoe leuk het is om iets te maken of te bouwen. Dit is dan ook één van de voornaamste redenen voor Bouwend Nederland om een innovatief en leerzaam park voor kinderen te ontwikkelen.  

Sponsoring met het oog op vooruitzicht

In de toekomst hebben we in de bouwsector simpelweg doorzetters nodig, die samen met ons mooie gebouwen realiseren om in te wonen, werken, leren, recreëren en zorgen. Daarom is het voor ons dan ook erg belangrijk om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor deze veelzijdige branche. Hoog tijd om de nieuwe generatie te laten zien hoe mooi de bouwsector is, vindt ook Marleen Mokkink, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Eibergen

“We staan met z’n allen voor een flinke bouwopgave. Echte doorzetters kunnen we daarbij goed gebruiken. Dan is dit event natuurlijk een prachtig idee om kinderen in de basisschoolleeftijd nu al te enthousiasmeren voor onze mooie sector. Mooi om te zien dat dit initiatief van Koninklijke Bouwend Nederland gezamenlijk wordt omarmd en dat kinderen tijdens een leuk gezinsuitje kunnen ervaren dat de bouw meer is dan alleen het stapelen van stenen. Daar dragen we vanuit Eibergen graag een steentje aan bij”. 

Meer weten over dit prachtige initiatief? Kijk dan op Wij Bouwen de Toekomst.