Verduurzamingsslag Woningstichting Tubbergen 

Wonen

Woningcorporatie

Eibergen

16:18

21-02-2024

Het komende jaar verduurzaamt Woningstichting Tubbergen 150 woningen. De projectbegeleiding is in handen van Reimarkt en woningstichting Tubbergen, uitvoerende partijen zijn Friso en Van Wijnen, vestiging Eibergen.  


De -te verduurzamen- eengezinswoningen (bouwjaar 1951-1980) hebben nog geen gunstig energielabel. Door de woningen te verduurzamen en renoveren zijn ze weer toekomstbestendig én levert het meer wooncomfort voor de bewoners op. 

“Het is best ingrijpend zo’n verbouwing”, vertelt Richard Middelkamp, projectleider bij Van Wijnen, vestiging Eibergen. “Daar zijn we ons zeer van bewust. Nieuwe badkamer, keuken, glas, een nieuw ventilatiesysteem, volledige dak- en gevelisolatie. Het dak ging er – bij de eerste woning – letterlijk van af!” 

Oplevering eerste woning een feit 
De eerste woning aan de Roveniusstraat in Tubbergen is opgeleverd. Een moment dat met bewoners, omwonenden, projectleiding en het bouwteam werd gevierd. Richard: “Het was een feestje om hier met het bouwteam aan het werk te zijn”. De bewoners – Jan en Dinie – woonden twee (van de in totaal vijf) verbouwweken in een wisselwoning. Ze kwamen bijna elke dag een kijkje nemen in hun te verduurzamen huis én bij hun geliefde duiven. “Mooi om die betrokkenheid te ervaren en nog fijner dat we Jan en Dinie tevreden achter kunnen laten in hun volledig gerenoveerde en verduurzaamde woning. Dat maakt mij ook blij en trots. We kijken uit naar het vervolg van de te renoveren en verduurzamen woningen.” 

In totaal verduurzaamt Van Wijnen 67 woningen voor Woningstichting Tubbergen. Het betreft woningen in Tubbergen, Langeveen en Geesteren.