Verduurzaming woningen in Enschede en Glanerbrug

Wonen

Woningcorporatie

Eibergen

Enschede

Glanerbrug

13:33

21-12-2022

Verduurzaming 102 woningen in Enschede en Glanerbrug

Koffie, thee, oliebollen en een tour door en om het wooncomplex aan de Londenstraat in Enschede waren de ingrediënten voor een geslaagde ochtend afgelopen week in Enschede. Daar werkt Van Wijnen in opdracht van Reimarkt en woningcorporatie Domijn aan de verduurzaming van woningen. Het gaat om 72 appartementen.

In 2023 volgen aansluitend ook nog 30 beneden- en bovenwoningen in Glanerbrug. ‘We vinden het belangrijk te laten zien aan onze opdrachtgevers wat het resultaat is, wat wij in het voortraject hebben ontworpen met elkaar. Het verduurzamen van een woning bestaat vaak uit meerdere onderdelen, denk maar aan het na-isoleren van een plafond van de berging, het aanbrengen van nieuwe mechanische installaties en het vervangen van glas en buitendeuren. Tevens worden brandwerende voorzieningen aangebracht om het complex veilig te maken. Door gezamenlijk een bouwbezoek te brengen aan het werk in uitvoering en uit te leggen wat én waarom we dit doen, gaat het nog meer leven. Een mooi stukje kennisdelen en samenwerking’, vertelt Mathijs de Wolf, projectleider Onderhoud en Beheer, bij Van Wijnen in Eibergen.

De verduurzaming van de appartementen in Enschede is naar verwachting in mei 2023 afgerond. Daarna starten de werkzaamheden in Glanerbrug.