Woonbron en Van Wijnen bouwen 143 nieuwe woningen in Dordrecht

Geen categorie

Dordrecht

07:00

07-02-2024

Bouwteampartners Woonbron en Van Wijnen samen aan de slag in het Witte Dorp.

Woningcorporatie Woonbron en bouwbedrijf Van Wijnen bouwen 143 nieuwe woningen in Het Witte Dorp in de wijk Nieuw Krispijn (Dordrecht). Met het tekenen van de aanneemovereenkomst op dinsdag 6 februari gaven ze het startsein voor dit nieuwbouwproject.

De vraag naar woningen is groot. Niet alleen naar sociale huurwoningen, maar ook naar betaalbare koopwoningen. In Het Witte Dorp (Nieuw Krispijn) in Dordrecht wil Woonbron haar woningvoorraad uitbreiden met 129 nieuwe huurwoningen. De huurwoningen bestaan uit 39 ruime ééngezinswoningen en 90 appartementen. Deze huurwoningen biedt Woonbron uiteindelijk aan via DĀK Woonkeus. Daarnaast maakt de bouw van 14 koopwoningen, onder naam Lot’s Hof, ook onderdeel uit van de totale ontwikkeling. Hiermee hoopt Woonbron woningzoekenden een fijn, nieuw huis en thuis te bieden.

Grootschalige herontwikkeling Nieuw Krispijn
Dit nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van een grootschalige herontwikkeling in de wijk Nieuw Krispijn in Dordrecht. De ontwikkeling bestaat uit een herontwikkeling van het noordelijk gedeelte door Trivire, het zuidelijk gedeelte door Woonbron en een herontwikkeling van de openbare ruimte door de gemeente Dordrecht.

Wooncarrière vanuit een sociale huurwoning naar koop
In overleg met de gemeente Dordrecht biedt Woonbron de 14 koopwoningen als eerste aan bij huurders in de Drechtsteden die een wooncarrière willen maken van sociale huur naar koop. Ook geïnteresseerden met een woning met terugkoopgarantie en starters krijgen voorrang.
Door deze overstap naar koop, komen weer sociale huurwoningen vrij op de huurmarkt zodat de doorstroming op gang blijft. 

Betaalbaar, duurzaam en toekomstbestendig
Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Daarnaast hebben de woningen energielabel A+ en zijn ze bijna energieneutraal (BENG).
Door de nieuwe stedenbouwkundige situatie ontstaat een groene strook aan de Charlotte de Bourbonstraat naar het Weizigtpark. In het ontwerp is het parkeren tussen de blokken gerealiseerd zodat er voldoende parkeergelegenheid is en dit niet direct de wijk ontsiert.

Het ontwerp voor deze nieuwe woningen is gemaakt door KAW-architectenBouwbedrijf Van Wijnen heeft als bouwteampartner het ontwerp in eigen beheer verder uitgewerkt tot wat het nu is.

Van Wijnen ontwikkelt, realiseert en beheert vastgoed vanuit 27 locaties in Nederland. De vestiging uit Dordrecht gaat de woningen in Het Witte Dorp bouwen. Dat doet het bouwbedrijf vanuit een duidelijke missie: samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Bij Van Wijnen gaat het werk om mensen, waarbij plekken gecreëerd worden waar mensen zich thuis voelen. Met daarbij oog voor de generaties na ons door gebruik te maken van een duurzaam bouwproces.