Bewoners Helden van Gorkum ontvangen sleutel

09:30

27-09-2021

Na een bouwtijd van een jaar zijn de 26 woningen van project Helden van Gorkum opgeleverd. Bij de ontwikkeling van dit project werkten de Grienden VOF (een samenwerking tussen Epicurus en ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen) en de Gemeente Gorinchem nauw samen. Altijd een bijzonder moment voor kopers: de oplevering van hun nieuwbouwwoning. Op donderdag 23 september overhandigde Wethouder van Zanten de sleutel aan twee kopers. Dit feestelijke moment werd gevierd met een select gezelschap. Wat voorheen een braakliggend terrein was, heeft een nieuwe functie gekregen. En het resultaat mag er zijn. Er staan nu  prachtige nieuwe woningen op een historische plek in de stad.

Gorinchem is een nieuwe ‘straat’ rijker

Het woningbouwproject van in totaal 26 woningen is officieel afgerond. De nieuwbouw bevindt zich in de binnenstad van Gorinchem aan de Bagijnenwalstraat en de Lindeboom. Een desolaat gebied is getransformeerd tot een bruisend gebied. Een toegevoegde waarde voor de binnenstad van Gorinchem.

Projectontwikkelaar Ward Koppejan: “De Helden van Gorkum is een mooie aanvulling op wat er al is en we hopen dat de nieuwe bewoners gaan genieten van hun nieuwe thuis.”

Klaar voor de toekomst

De woningen zijn energiezuinig, hebben geen gasaansluiting, en zijn uitgerust met een warmtepomp. Ook is er gedacht aan natuur en klimaat. De woningen zijn voorzien van geveltuinen en er is rekening gehouden met watercompensatie. De bergingen zijn voorzien van groene daken. De daken zijn bedekt met sedum dakbedekking. Sedum isoleert en draagt bij aan een goede afvoer van regenwater. Daarnaast zijn er onder de dakpannen nestkasten voor mussen geplaatst en vleermuiskasten aan de gevels.

Bernard van der Schans, Algemeen Directeur Epicurus: “We hebben de buurt ontwikkeld met oog op de toekomst. Duurzaamheid is een centraal onderwerp binnen het project. Zo kunnen de kopers langdurig mooi en comfortabel blijven wonen.”

Over het project

Helden van Gorkum, ontworpen door architect EUP design, bestaat uit 13 herenhuizen en 13 rijwoningen, geïnspireerd op 19-eeuwse panden waarin hedendaagse elementen zijn toegevoegd. De kopers hadden veel keuze met betrekking tot hun woonwensen, er was veel mogelijk in het ontwerp van de woning.