Bouwfeest voor ontwikkeling Zuidelijk Stempel Oost

Nieuwbouw

Woningcorporatie

10:38

29-02-2024

Waddinxveen – Op 27 februari 2024 is de start en voortgang van nieuwbouwproject Zuidelijk Stempel Oost in Gouda op het bouwterrein gevierd. Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland en Gemeente Gouda vierden onder toeziend oog van de aanwezige gasten de afronding van de ontwikkelingsfase en de start van de bouw van het gebied. De huurders van de 20 eengezinswoningen van Mozaïek Wonen konden vandaag al een kijkje nemen in hun woning.

Samen werken aan een prettige leefomgeving

Zuidelijk Stempel Oost is al jaren in ontwikkeling en de verschillende partijen hebben ieder hun steentje bijgedragen om van het gebied een prettige leefomgeving te maken. Dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd in dit laatste plangebied van de wijkontwikkeling van Gouda Oost: in april van Mozaïek Wonen en begin 2025 de laatste woningen door Woonpartners Midden-Holland.

Projectgebied Zuidelijk Stempel Oost In het jaar 2018 verwoorden verschillende partijen de ambitie voor Zuidelijk Stempel Oost verwoord in een samenwerkingsovereenkomst. Hierin hebben de woningcorporaties met de gemeente afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling en over de aanleg van het openbaar gebied: Zuidelijk Stempel Oost omvat een mix van koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen, in de vorm van eengezinswoningen en appartementen. Alles met het oog op duurzaam, klimaatadaptief en fijn wonen. Wethouder Jan Kees Oppelaar was aanwezig bij dit bouwfeest: ‘Dit project is zeer belangrijk voor de verdere ontwikkeling en verbetering van Gouda Oost en daarmee tevens voor de Gemeente Gouda. Door de verbeteringen in de wijk zijn er jonge gezinnen aangetrokken en zijn er veel faciliteiten bij gekomen. ‘Iets wat wij als gemeente alleen maar toejuichen.’

Decennia aan gewerkt Woonpartners Midden-Holland ontwikkelt op deze locatie in de komende maanden 36 sociale huurappartementen en 12 middenhuur ‘Nul-op-de-meter’ eengezinswoningen. Directeur bestuurder Diederik Hommes van Woonpartners Midden-Holland licht toe: ‘Dit projectgebied is onderdeel van de algehele wijkontwikkeling van Gouda Oost. Veel medewerkers van Woonpartners Midden-Holland hebben letterlijk decennia lang samengewerkt met de verschillende partners om een prettige en fraaie wijk te maken, waar het fijn is om te wonen en waar een goed leefklimaat voorop staat. Van gebiedsontwikkelaars tot wijkteam, ieder heeft zijn steentje bijgedragen. Het is daarom fantastisch voor ons om de bouw af te maken en samen met onze partners te proosten op de afrondende fase van de wijkontwikkeling.’ Om te zorgen voor een goede mix in het gebied heeft Woonpartners Midden-Holland grond met een stedenbouwkundig plan inclusief beeldkwaliteitsplan verkocht aan Van Wijnen. Naast dat Van Wijnen de woningen bouwt voor Woonpartners Midden-Holland heeft zij ook de 17 NOM koop-eengezinswoningen ontwikkeld aan de Verzetslaan en Sportlaan.

Verbinding met de verschillende partijen Door Mozaïek Wonen zijn een appartementencomplex met 28 sociale huurappartementen en twee rijen met in totaal 20 sociale eengezinswoningen gebouwd. Bouwbedrijf Kroon & De Koning is de bouwer van de woningen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen tijdens het officiële moment: ‘Wij zijn enorm trots op onze bijdrage in het verwezenlijken van dit gebied. De verbinding tussen de samenwerkende partijen was hierin heel belangrijk. Samen bereik je meer. Kijk waar wij nu met z’n allen staan! Een eigen plek is niet vanzelfsprekend. Er zijn vele woningzoekenden op zoek naar een goede en betaalbare woonruimte. Daarom bouwt Mozaïek Wonen sociale huurwoningen. Mooi dat we hier in Zuidelijk Stempel Oost weer een groep mensen blij kunnen maken met een nieuwe woning. En hoe mooi is het als je straks in deze fijne wijk gaat wonen waar door alle partners hard aan gewerkt is…’

Feestelijk Bouwfeest Zuidelijk Stempel Oost