Nieuwbouwproject Hof van Liz na de zomer in verkoop

12:08

20-07-2020

Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Van Wijnen verwacht na de zomer de verkoop te starten van het project Hof van Liz in Leusden. Het project bestaat uit 22 twee-onder-een-kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 12 appartementen. Naast deze koopwoningen en koopappartementen worden nog eens 12 vrije sector huurappartementen en 53 sociale huurappartementen in het plan uitgevoerd. Na een lange periode van voorbereiding doorloopt het nieuwbouwplan op dit moment het traject van vergunningverlening. Het bestemmingsplan van de locatie is in procedure en de aanvraag voor de omgevingsvergunning (wat vroeger een bouwvergunning heette) wordt binnenkort bij de gemeente ingediend.

Compleet plan

Hof van Liz komt aan de groene west-rand van Leusden, en wordt ontsloten via de Lisidunalaan. De twee-onder-een-kapwoningen zijn met een woonoppervlak van circa 150 m² gebruiksoppervlakte lekker ruim. Van Wijnen biedt de mogelijkheid om optioneel te kiezen voor een uitbouw voor nog meer comfort. Standaard krijgen de woningen drie slaapkamers en een royale tweede verdieping die als vierde slaap- of werkkamer gebruikt kan worden. De drie vrijstaande woningen kenmerken zich door de vele ramen, ook in de zijgevel, waardoor het heerlijk lichte woningen worden. Het woonoppervlak van circa 158 m² gebruiksoppervlakte, de optionele uitbreidingsmogelijkheden en de privacy van de eigen kavel rondom, maken dat zich al diverse belangstellenden gemeld hebben. Uiteraard is het project Hof van Liz gasloos, volledig elektrisch en voldoet het aan de energiezuinige maatstaven van de gemeente Leusden.

Naast de eengezinswoningen komen er vier kleinschalige appartementsgebouwen. Eén gebouw is bestemd voor 12 royale koopappartementen die variëren in woonoppervlak van circa 83 tot 114 m², uiteraard voorzien van lift en privéparkeerplaatsen in de stallingsgarage. Een tweede gebouw gaat als vrije sector huurappartementen verhuurd worden. De andere twee appartementsgebouwen worden geschikt gemaakt voor sociale verhuur. Deze sociale huurappartementen van Woningstichting Leusden worden ruim na de start van de bouw aangeboden via WoningNet Eemvallei. Bij Woningnet ingeschreven woningzoekenden kunnen op zijn vroegst pas de tweede helft van 2021 reageren op deze appartementen.

Planning

Van Wijnen verwacht na de zomer de verkoop te starten en afhankelijk van de lopende procedures is de planning om vervolgens begin 2021 te starten met de bouw. Binnenkort zijn de eerste werkzaamheden op de locatie al te zien wanneer gestart wordt met het bouwrijp maken en de aanleg van het nieuwe parkeerterrein van zorgcentrum Lisidunahof.

In de voorbereidingsfase is begin dit jaar een informatieavond gehouden waarbij de belangstelling voor het project groot bleek. De krapte op de woningmarkt maakt dat de gemeente Leusden inzet op uitbreidingsplannen in een mix van woningtypes, om de doorstroming binnen Leusden zoveel mogelijk te bevorderen. Hof van Liz is daar een goed voorbeeld van. “We hebben uitgebreid gekeken naar het ontwerp van de woningen én in het complete inrichtingsplan veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige, groene en vriendelijke omgeving. Hoewel dat soms meer tijd kost in de voorbereiding, zijn we bijzonder trots op het resultaat.” aldus projectontwikkelaar Evelien Houwer van Van Wijnen.

Inschrijven

Belangstellenden voor de koopwoningen in Hof van Liz kunnen zich inschrijven via de projectwebsite www.hofvanliz.nl. Via regelmatige nieuwsbrieven worden de belangstellenden op de hoogte gehouden van de voortgang en de komende start verkoop.