Van Wijnen verzorgt onderhoud voor woningcorporatie De Woonplaats

14:25

31-03-2021

Vanaf april 2021 neemt Van Wijnen de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden voor woningcorporatie De Woonplaats – in de plaatsen Winterswijk, Aalten, Dinxperlo en Groenlo – voor haar rekening. De werkzaamheden, zoals dagelijks onderhoud, het vervangen van sanitair, badkamers en keukens, vinden zowel in bewoonde als lege woningen, algemene ruimtes en wooncomplexen van de corporatie plaats.

Met deze samenwerking ontzorgt Van Wijnen de woningcorporatie in het gehele mutatie- en klachtenonderhoud. De continuïteit van het huurproces, waarbij communicatie, klanttevredenheid en innovatie belangrijke pijlers zijn, staat hierbij voorop. Door goede afstemming met elkaar, flexibiliteit en de inzet van allround vakmannen zorgen we ervoor dat de werkzaamheden efficiënt en adequaat worden uitgevoerd.

Mathijs de Wolf, projectleider onderhoud en beheer, vertelt: ‘Van Wijnen is geen onbekende van De Woonplaats. We hebben al veel renovatie- en energetisch verbeterprojecten voor ze mogen uitvoeren. Heel mooi dat we nu ook het vertrouwen krijgen om met het team vastgoedbeheer het mutatie- en klachtenonderhoud op te pakken voor een gedeelte van de Achterhoek’.

Meer dan bouwen

Met deze samenwerking geven we ook een extra impuls aan huurders die graag willen integreren op de arbeidsmarkt. Ralph Albers, bedrijfsleider vastgoedbeheer, vertelt: ‘In samenwerking met De Woonplaats bieden wij huurders – met interesse in techniek – de mogelijkheid workshops op de bouw of in onze werkplaats te volgen. Dit doen we op een laagdrempelige manier, waarbij een timmerman, tegelzetter, stukadoor, elektricien of loodgieter laat zien hoe zijn of haar werkzaamheden er uit zien. Tegelijkertijd kunnen geïnteresseerden ook oefenen met de verschillende werkzaamheden. Zo maken we de cirkel mooi rond.’