Bentwijck

Ontwikkelen

Benthuizen

Plaats
Benthuizen
Aantal woningen
Circa 200

Wat nu nog een leeg weiland is, wordt straks een hele nieuwe woonwijk. Benthuizen wordt met de ontwikkeling van Bentwijck ongeveer 200 nieuwe woningen rijker. Naast de circa 150 koopwoningen komen er 54 sociale huurwoningen. De bouw start naar verwachting eind 2023. Fase 2B is nu in de verkoop.

Ook de omgeving denkt mee

Nadat de opdracht werd gegund door de gemeente, werden buurtbewoners en belangstellenden betrokken bij het ontwerp. Tijdens participatiebijeenkomsten konden de deelnemers meedenken over de architectonische uitstraling, zoals bijvoorbeeld de kleur van de stenen. De input van de bewoners werd verwerkt in het definitieve plan.

Een dorps karakter

Bentwijck wordt een wijk met een dorps karakter, ideaal voor verschillende doelgroepen die op zoek zijn naar een nieuwe stap op de woningmarkt. Er komen verschillende woningtypes, waaronder ruime eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen met alle benodigde voorzieningen op de begane grond. Deze diversiteit in woningtypen biedt toekomstige bewoners de kans om hun woonsituatie aan te passen aan hun veranderende woonwensen.

Veel groen

Er kronkelt een groenzone met veel beplanting door de buurt. Ook komt er een waterzone. Zo komen er fijne plekjes voor dieren en insecten en bevorderen we de biodiversiteit. Het draagt natuurlijk ook bij aan een prettig woonklimaat voor de mensen! Ook is er genoeg plek voor kinderen om te spelen. Er zijn natuurlijk ook ontmoetingsplekken om de buren te ontmoeten.

Richard van Tiggele

Venster Architecten

“De architectuur van Bentwijck is gebaseerd op de oude dorpskern. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de wisselende kapvormen, diversiteit aan kozijnen en de variatie in metselkleuren. De rijtjes zijn nooit lang hetzelfde, en dat geldt ook voor de straten.”