Boomwoning Landal GreenParks

Geen categorie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Deventer

Geschikt voor
4 personen
Hoogte
3 meter
Boomwoning oppervlak
59 m2
Opdrachtgever
Landal GreenParks
Architect
Jan van Tellingen Architecture & Creative consult, Zeist
Woonoplossing
Vrij Wonen

Recreëren op drie meter hoogte en toch van alle gemakken voorzien. We maken het mogelijk op Landal Miggelenberg in Hoenderloo. Hier ontwikkelden en realiseerden we een echte boomwoning: een houten accommodatie voor vier personen met een uniek interieur, veel hergebruikte materialen en verrassend veel comfort.

Wilfried Nijhuis

Projectcoördinator

“Alles is net niet standaard en dat doet aan de boomhut denken waar de vaders vroeger in speelden.”

Een jongensdroom op hoogte

Met de boomwoning biedt Landal Miggelenberg haar gasten een onvergetelijke vakantie midden in de natuur. De ‘droomboom’ staat op drie meter hoogte en is te bereiken via een houten trap, die uitkomt op het terras. De woning biedt ruimte aan een woon-/eetkamer, twee slaapkamers, een open keuken en een badkamer. Stromend water, verwarming en elektriciteit zijn aanwezig, net als een houtkachel, vaatwasser, wifi en flatscreens. Leukste onderdelen van de boomwoning zijn de glijbaan en de uitkijktoren; goed voor uren speelplezier en een fantastisch uitzicht over de bossen van de Veluwe.

Authentiek interieur

De inrichting is authentiek en sluit naadloos aan op de sfeer en uitstraling van de boomwoning. Geen recht, strak en glad interieur maar juist een ‘oude look’ van hergebruikte materialen. Dat was voor de timmerlieden wel even wennen, zo vertelt Wilfried Nijhuis, projectcoördinator bij Van Wijnen Recreatiebouw: “Ze mochten los gaan in onze eigen timmerwerkplaats. Dat zorgde in het begin voor opmerkingen als ‘Dit kun je niet maken’ en ‘Dat ziet er toch niet uit’. Maar toen ze eenmaal bezig waren, werd het de sport om overal de oude look te krijgen.” Veel materialen komen bij de sloop of keukenleveranciers vandaan. Matrassen, lattenbodems en de kleine inventaris zijn wel nieuw. Ook daarbij draait alles om de afwerking. Zo hangen de mokken met haken aan een schapje. De pannen hangen met een vleeshaak aan de wand.

Stevig geworteld

Achter de authentieke uitstraling schuilt een stevige constructie, waardoor de boomwoning een stuk langer meegaat dan de hutten die de gasten vroeger zelf bouwden. De boomwoning staat tussen de bomen. De ‘wortels’ bestaan uit oude houten meerpalen, die eerder nog in het water stonden. Nijhuis: “De unit weegt 15 ton en in totaal hebben we het over wel 25 ton. Hij wordt dus goed gefundeerd met een betonnen constructie eronder en een stalen frame onder in de vloer.”