Buitenplaats Witte Raaf aan zee

Recreëren

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Deventer

Noordwijk

Aantal
31 recreatiewoningen
Architect
Van Manen B.V. Noordwijk
Ontwikkeling
Van Wijnen Recreatiebouw
Realisatie
Van Wijnen Haarlemmermeer
Oplevering
September 2016

In nauwe samenwerking met de eigenaar ontwikkelden en realiseerden we 31 exclusieve recreatiewoningen op Buitenplaats Witte Raaf aan Zee in Noordwijk. In september 2016 droegen we de laatste recreatiewoningen op dit splinternieuwe vakantiepark over aan de kopers.

Samen een mooi park neerzetten

Buitenplaats Witte Raaf aan Zee is een initiatief van ondernemer Therus Oostdam. Hij wilde iets realiseren wat er nog niet is: een ruim opgezet vakantiepark met mooie beplanting en een vijver, waarvan slechts 20% bebouwd is met luxe vakantiewoningen. Na vijftien jaar was het bestemmingsplan rond. Hij nam ons in de arm om zijn plannen verder te ontwikkelen. Hij vertelt: “Ideeën heb ik, maar ik heb mensen nodig om die te verbeteren en uiteindelijk te realiseren. Van Wijnen Recreatiebouw en ik voelen elkaar aan.” Hij geeft een voorbeeld: “Van Wijnen Recreatiebouw bedacht de interne berging in de woning. Ideaal om de fietsen kwijt te kunnen. Flexibiliteit, daar draait het om als je samen een mooi park wilt neerzetten.”

Therus Oostdam en Gerben van Manen

Luxe, vrijstaande woningen

De chique recreatiewoningen op Buitenplaats Witte Raaf aan Zee hebben een luxe uitstraling die nog niet te vinden was in de regio. Kopers kunnen kiezen uit twee woningtypen in verschillende varianten. Type ‘Alk’ betreft vrijstaande woningen met een veranda en een oppervlakte van 150 vierkante meter. Kenmerkend voor type ‘Tapuit’ is de rieten kap. Deze geeft de 160 vierkante meter tellende woningen een typisch Noordwijks karakter. Beide typen zijn geschikt voor zes tot acht personen. Ze beschikken over royale leefruimten, drie tot vier slaapkamers en twee badkamers. De luxe extra’s bestaan uit een open haard, gashaard, whirlpool en sauna.

Weloverwogen keuze

Van de kopers kiest 70% ervoor om de woning te verhuren aan vakantiegangers. De overige 30% maakt alleen zelf gebruik van hun tweede woning. Henk Wille en zijn vrouw vonden als een van de eersten hun ideale recreatiewoning op Buitenpark Witte Raaf aan Zee. “Het is een weloverwogen keuze geweest”, zegt Henk Wille. “Dit park heeft alles wat wij zoeken. Het is kleinschalig, optisch aantrekkelijk omdat er een vijver bij zit en vanaf de weg is het gecamoufleerd met duinversiering.” De familie Wille was zeer gecharmeerd door de vorm en rieten kap van type Tapuit. Dat zij een van de eerste kopers waren, ervaart Henk Wille als een voordeel. “Na het bezoeken van de modelwoning hadden we nog wensen. We wilden een dakkapel over de hele breedte van het huis, de keuken iets dieper en vloerverwarming als bijverwarming.”