Een nieuw stukje stad op Katendrecht

Wonen

Nieuwbouw

Rotterdam

Omvang
482 woningen
Locatie
Rotterdam, Katendrecht
Ontwikkeling
BPD

De handen uit de mouwen steken. Dat doen we samen met BPD aan de Bundweg op Katendrecht. De Bund wordt omgetoverd naar een buurt waar iedereen zich thuis voelt. Door de gebiedsontwikkeling krijgt Katendrecht er 482 woningen bij. Met oog voor de toentertijd zeemansbuurt naar een toekomstbestendige buurt vol betaalbare woningen. Het gebied kenmerkt een rijke historie en dat is ook terug te zien in de architectuur. Stoer, industrieel en historisch. Dat is De Bund. 

40% betaalbare woningen  

De vraag naar betaalbare woningen is groter dan ooit. 40% van de woningen zijn midden huur- of betaalbare koopwoningen. Hierdoor draagt het project bij aan de betaalbaarheid van de woningen binnen de stad. Betaalbaar, energiezuinig, maar dan in een modern jasje.  

Een uitgebreider stuk stad 

De nieuwbouw, waaronder De Bund valt, is onderdeel van Pols. Het doel van de gemeente Rotterdam is om hier een nieuw stukje stad van te maken. De omgeving kenmerkt zich aan het ruime aanbod van restaurants, cafés en terrassen. Hiernaast ben je binnen mum van tijd in de binnenstad. Hier speelt de ontwikkeling ook op in. Zo komen er genoeg plekken voor fietsen en zijn er genoeg bus- en metrostations in de buurt.  

De Pols te Katendrecht Rotterdam

Bijdragen aan een duurzaam Rotterdam 

Een plek met een rijk aanbod toekomstbestendige woningen. De woningen variëren van oppervlakten tussen de 40 en 120 m². Iedere woning heeft een eigen balkon. Gezamenlijk recreëren kan voor de toekomstige bewoners binnen één van de collectieve daktuinen of de bijbehorende binnenruimtes. De daktuinen zijn met elkaar verbonden door een loopbrug. En door de vele detailhandel en horeca op de begane grond is De Bund een plek waar sociale cohesie gegarandeerd is.  

De bijdrage aan een duurzame stad is één van de uitgangspunten binnen dit project. Zowel in de woningen als op het sociaal vlak komt duurzaamheid terug. Alle appartementen zij gasloos en aangesloten op stadsverwarming. En de twee woontorens zijn voorzien van zonnepanelen en groene daken. Sociale duurzaamheid vind je terug binnen de ontmoetingsplaatsen.  

Martijn Bus

Ontwikkelingsmanager Van Wijnen

‘’We zetten samen met samenwerkingspartner BPD alles op alles om op Katendrecht voor de ‘Rotterdammers’ een aantrekkelijk en levendig woon-, werk-, winkel- en verblijfsgebied te maken.’’