Renovatie en nieuwbouw campus van Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo

Werken

Beheren

Nieuwbouw

Renoveren

Gelderland

Heerenveen

Ruurlo

Werknemers
450
Nieuwbouw
Klimaatneutraal
Totale aanpak
Ca. 6000 m²
Opdrachtgever
Bronkhorst High-Tech
Architect
IDX Architecten

Gezamenlijke ambitie in High-Tech oplossingen

Vooruitstrevende High-Tech oplossingen bij een bedrijf dat zich in hoog tempo door ontwikkelt; dat is alleen maar mogelijk in de meest duurzame en slim ingedeelde gebouwen. Al vanaf 2007 zijn we op de campus van Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo doorlopend verantwoordelijk voor ingrijpende renovaties en grote delen nieuwbouw. Onze visie en doelstellingen zijn toekomstgericht en sluiten perfect aan op de ambities van Bronkhorst.

Henk Tappel

Algemeen directeur Bronkhorst High-Tech

“We hebben heel bewust gekozen om ons te vestigen in Ruurlo in de Achterhoek. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Met het ‘noaberschap’ daarbij maakt dit een fijne plek om te ondernemen. De werkwijze van Van Wijnen sluit perfect aan op onze gedachte en manier van werken.”

Facilitaire ontwikkeling

Bronkhorst High-Tech maakt flowmeters en apparaten die heel nauwkeurig gas- en vloeistofstromen kunnen meten en regelen. Henk Tappel, algemeen directeur van Bronkhorst High-Tech vertelt: “We zijn in 1981 begonnen als familiebedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming die toonaangevend is op het gebied van precisiemeting en -regeling. Inmiddels werken er op onze hoofdvestiging in Ruurlo circa 450 mensen. We ontwikkelen ons voortdurend en groeien continu. Onze bedrijfshuisvesting moet deze groei en ontwikkeling faciliteren. We zijn dan ook continue bezig met verbouwingen, aanpassingen of uitbreiding van de panden op ons terrein. Met Van Wijnen hebben we een partij gevonden die onze duurzame ambities nu al jaren vertaalt in de gebouwen op onze campus.”

Deze video is in 2018 gemaakt

Doorlopende werkzaamheden  

Werkvoorbereider Ronnie Somsen van Van Wijnen vertelt over de werkzaamheden: “Bij Bronkhorst High-Tech zijn we begonnen met de bouw van de expeditiehal. Alle logistiek, waarbij veel onderdelen regionaal worden ingekocht, gaat via deze hal. Later hebben we deze hal nog verder uitgebreid en voorzien van een milieuplein. Vervolgens zijn we op het complex doorlopend bezig geweest met het verbouwen van verschillende kantoren en productieruimtes. Ook hebben we een nieuw trainingscentrum gebouwd en het souterrain volledig kaal gestript en opnieuw ingedeeld. In 2019 leverden we de nieuwe kantine op en hebben we de bestaande kantine getransformeerd naar een stilteruimte met flexibele werkplekken. Er liggen nog meerdere projecten in het verschiet, waarin we onze duurzame samenwerking verder uit hopen te bouwen.”

Werkplaats

Henk Tappel

Algemeen directeur Bronkhorst High-Tech

“Van Wijnen is klantgericht, biedt hoge kwaliteit, reageert snel en heeft korte communicatielijnen; daarom werken we nog steeds samen.”

Duurzaamheid als standaard

De nieuwe gebouwen zijn door slimme bouwkundige en installatietechnische oplossingen zo goed als klimaatneutraal. Henk Tappel vertelt: “We hebben een hypermodern kalibratiecentrum en we produceren onder sterk gecontroleerde omstandigheden. Dat vereisteen uitgebalanceerde, automatische regeling van temperatuur en luchtvochtigheid. Een ruimtethermostaat komt bij ons niet meer voor. Vanwege onze strenge eisen aan de duurzaamheid, waarbij we de laatste inzichten willen toepassen, moeten onze nieuw te zetten gebouwen door en door geïsoleerd zijn. Dus gebruiken we extra dik gasbeton voor vloeren en een slimme installatie in combinatie met een warmtepomp, vloerverwarming en materialen die warmte opslaan en weer afstaan. Ook driedubbel HR+ glas wordt standaard in de nieuwbouw verwerkt. Bij nieuwbouw krijg je maar één keer de kans om het goed te doen, die kans hebben we gegrepen.”

hypermodern kalibratiecentrum

Optimale samenwerking  

“Van Wijnen kent ons inmiddels door en door en weet wat onze verwachtingen zijn. Bouwperiodes zijn altijd spannend, maar we weten inmiddels wat we aan Van Wijnen hebben. Werkzaamheden worden vaak op korte termijn gepland, dat zet iedere keer weer druk op de planningen. In deze samenwerking gaat dit altijd op een prettige en efficiënte manier”, aldus Henk Tappel.

Ronnie Somsen is al lange tijd betrokken bij de renovatie en nieuwbouw campus van Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo. “De omgang en communicatie met Bronkhorst is heel bijzonder. We voeren ingrijpende duurzaamheidsmaatregelen uit en zijn daarnaast de duurzame partner die al jaren het vertrouwen krijgt voor de werkzaamheden; dat maakt ons trots.”

twee mannen voor een display

Meer weten over onze vestiging Eibergen?