Jumbo

Werken

Nieuwbouw

Renoveren

Samenwerking
30 jaar
Aantal winkels
580
Gemiddelde omvang
1.200 m2
Opdrachtgever
Jumbo Supermarkten
Architect
Retail Bouw Management

Diverse locaties Nederland De afgelopen decennia opende supermarktketen Jumbo al meer dan 600 winkels. Wij zijn daar vanaf winkel één bij betrokken. We bouwen winkels van concurrenten om naar de Jumbo-formule, we verbouwen bestaande Jumbo-winkels en we bouwen mee aan nieuwe ‘drive through’ pick-up points. Daar is nu de meest duurzaam ontworpen supermarkt van de Benelux aan toegevoegd. In opdracht van Jumbo verbouwen we ook La Place restaurants.

“Van Wijnen werkt al meer dan dertig jaar voor ons. Ze kennen onze wensen en hebben aan een half woord genoeg. Dat biedt ontzaglijk veel gemak en vertrouwen. Onmisbaar als je kijkt naar de snelheid waarmee we momen­teel winkels verbouwen en openen.”

Jeroen Ham – Verantwoordelijk voor het totale ombouwproces bij Jumbo

Snel ombouwen vanuit een gezamenlijk doel

Met meer dan 700 winkels is Jumbo bekend in heel Nederland. Ook wij kunnen inmiddels lezen en schrijven met deze gele supermarktgigant. Vanuit een gezamenlijk doel, waarbij de wensen van Jumbo en de klant centraal staan, weten we wat ons elke keer weer te doen staat: snel leveren. Bij een winkelombouw gaan we voor een maximale doorlooptijd van anderhalve week. Dat bereiken we met heldere uitgangspunten, een duidelijke scope en afstemming van werkzaamheden vooraf. En met transparantie, korte lijnen, duidelijke afspraken, flexibiliteit en goed overleg tijdens de uitvoering. Dit is gunstig voor de doorlooptijd en bijbehorende bouwkosten, maar vooral ook voor de omzet van Jumbo. Hoe sneller we ombouwen, des te korter de supermarkt gesloten is.

Stressbestendige mensen met ervaring

De snelheid van ombouwen vereist niet alleen een strakke planning, maar ook stressbestendige mensen op de werkvloer die precies weten wat ze moeten doen. Zij moeten in anderhalve week slopen, sjouwen, timmeren, tegelen en bouwen.  Op de eerste dag lopen er zo’n 75 tot 100 mensen uit verschillende disciplines rond. Met z’n allen halen we de ‘oude’ winkel leeg. Installaties, koelingen, stellingen, alles gaat eruit. We voeren in die eerste week alle bouwkun­dige aanpassingen uit die de winkel nodig heeft. Daarna plaatsen we de nieuwe koelingen en stellingen, en staan de vakken­vullers klaar om de eerste producten in de schappen te leggen. De coördinatie van de ombouwoperaties is in handen van Retail Bouw Management (RBM) in Maarssen.

Jumbo Nieuwe Stijl

Het resultaat van onze ombouw- of verbouwwerkzaamheden? Jumbo Nieuwe Stijl: strak ingerichte winkels met ruime gangpaden en grote versafdelingen voor groenten, kaas, brood en vleeswaren. En verspleinen waar je eten kunt proeven. Hiermee geeft Jumbo invulling aan de het ‘blurring concept’ in de foodretail, waardoor boodschappen doen steeds leuker wordt.

“De ombouw van andere supermarkten naar Jumbo-vestigingen is een fikse operatie. Om daar goed projectmanagement over uit te voeren, stelt RBM per winkel bouwteams samen, bestaande uit geselecteerde leveranciers die goed op elkaar zijn ingesteld. Van Wijnen is daar standaard één van. Zulke teams zijn broodnodig om de communicatie goed te laten verlopen tussen de tientallen mensen die op de vloer druk bezig zijn.”

Bart Westerhof – Projectmanager RBM