MAVO Land van Gulick

Werken

Woningcorporatie

Renoveren

Transformeren

Sittard

Nieuwe functie
Hoofdkantoor ZOwonen
Oude functie
Schoolgebouw
Opdrachtgever
Woningcorporatie ZOwonen
Locatie
Sittard
Architect
SATIJNplus Architecten
Duur
2023 - 2024

Het MAVO Land van Gulick in Sittard staat op het punt een nieuw hoofdstuk in zijn rijke geschiedenis te schrijven. Dit historische gebouw, dat ooit dienst deed als middelbare school, zal getransformeerd worden tot het sprankelende nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie ZOwonen. Het gebouw zal dienst gaan doen als inspirerende werkplek en ontmoetingsplek voor medewerkers én bewoners.

In het hart van de stad

Het MAVO Land van Gulick heeft altijd een bijzondere plek ingenomen in het hart van Sittard. Met zijn karakteristieke architectuur en rijke geschiedenis heeft het gebouw een sterke connectie met de stad en haar bewoners. Door het om te vormen tot het hoofdkantoor van ZOwonen, wordt het erfgoed van Sittard opnieuw tot leven gewekt, terwijl het gebouw tegelijkertijd een moderne en functionele invulling krijgt.

De keuze van ZOwonen om het MAVO Land van Gulick te selecteren als locatie voor hun nieuwe hoofdkantoor zorgt ervoor dat zij weer terugkeren in het hart van Sittard. Het gebouw gaat dienen als trefpunt voor zowel medewerkers als bewoners waarbij iedereen welkom is om binnen te lopen. De transformatie zal zorgvuldig worden uitgevoerd met respect voor de historische elementen van het gebouw, welke zoveel mogelijk behouden blijven. Hierdoor zal de unieke charme van het MAVO Land van Gulick behouden blijven, terwijl het pand wordt gemoderniseerd om aan de eisen van de huidige tijd te voldoen.