Levendig wonen en werken in MARK Buiksloterham

Recreëren

Werken

Wonen

Nieuwbouw

Amsterdam

Opdrachtgever
Bouwinvest Residential Fund
Architect
Marc Koehler Architects
Bouwperiode
mei 2022 - 2024
Omvang
72 appartementen, 3.860 m2 kantoor, horeca en werkruimtes

In opdracht van het Bouwinvest Residential Fund bouwt Van Wijnen Amsterdam project MARK binnen het ontwikkelgebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 72 appartementen, 3.860 m2 kantoor- en werkruimtes en een horecagelegenheid. De appartementen bestaan uit 2 tot 4-kamerwoningen van gemiddeld 60 m2. Een groot deel hiervan wordt verhuurd binnen het middenhuursegment.

Buiksloterham, van industriegebied naar duurzaam wonen en werken

Buiksloterham verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Het gebied aan de noordelijke IJ-oever is één van de meest veelbelovende gebieden in Amsterdam om te wonen en te werken.

Duurzaamheid binnen de drukbevolkte hoofdstad

Duurzame leefbaarheid en bereikbaarheid zijn belangrijk binnen dit project. Het project ligt erg centraal in Amsterdam en hiervoor zijn toepassingen voor het vervoer relevant. Zo heeft het gebouw een inpandige fietsenstalling, oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen en een mobiliteitshub. Het project draagt hierdoor bij aan een auto-luw Buiksloterham. Ook de vermindering van CO2 uitstoot en efficiënt ruimtegebruik zijn belangrijke thema’s binnen dit project.

Levendig woon-werkgebouw

Het ontwerp van Marc Koehler Architects is geïnspireerd op de industriële New Yorkse Midtown gebouwen. Het gebouw wordt trapsgewijs opgebouwd. De eerste drie lagen bestaan uit kantoor, horeca en werkruimtes. Hierboven komen twee woontorens met 72 appartementen. Centraal in het pand komt een atrium, welke voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid zijn belangrijke uitgangspunten voor MARK. Er komt een inpandige fietsenstalling en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen.