Nieuwbouw Park Hoogveld, Heerlen

Wonen

Nieuwbouw

Heerlen

Omvang
14 woningen
Opdrachtgever
Grouwels Daelmans Projectontwikkeling
Bouwperiode
Q2 2022 - Q2 2023
Bijzonderheden
8,5 koperstevredenheid

In het Limburgse glooiende heuvellandschap verrijzen 14 bijzondere villa’s in Heerlen, waarvan er in Q2 2023 7 zijn opgeleverd. Van Wijnen bouwde deze woningen in opdracht van Grouwels Daelmans Projectontwikkeling B.V. Na een grondig optimalisatieproces aan de voorkant, startte de bouw waarbij we de kopers op 1 zetten. Door goede samenwerking, flexibiliteit, communicatie en intensieve kopersbegeleiding, verliep het bouwproces zeer soepel. Hierdoor scoorden we een 8,5 in koperstevredenheid.

Het voortraject

Direct na de gunning is ons team experts aan de slag gegaan met de voorlopige ontwerpen van de woningen. In deze fase hebben we tot in detail veel optimalisaties toegepast die ten gunste kwamen van het woongemak. Ook hebben we optimalisaties gemaakt ten behoeve van de prijs voor de opdrachtgever. Zo hebben we onder andere een alternatief aangevoerd voor de houten gevelbeplating en de dakrandhoogtes aangepast. Op deze manier hebben we het maximale uit de tekeningen gehaald.

Optimale kopersbegeleiding

De kopers van de woningen hebben we intensief begeleid gedurende het hele bouwproces. Bij de start bouw zorgden we voor goede koffie en leerden de bewoners en het projectteam elkaar beter kennen. Daarna organiseerden we elke 6 weken een kijkmoment, waarop bewoners (de voortgang van) hun woning konden bekijken. Het projectteam was hierbij altijd aanwezig. Tijdens deze momenten vroegen we proactief om verbeterpunten bij de kopers. Vervolgens werden deze direct verwerkt en opgepakt. Ook stuurden we een maandelijkse update over het bouwproces en waren we telefonisch goed bereikbaar voor vragen van kopers.

Voor wat betreft de koperswensen (aanpassingen in het bestaande ontwerp van de woning) zijn we altijd goed in gesprek gegaan over de mogelijkheden en duidelijk geweest naar de koper. Daardoor hebben we vele koperwensen kunnen doorvoeren in het ontwerp naar tevredenheid van de kopers. Eventuele discussiepunten zijn samen met de kopers besproken. Hierbij zochten we proactief naar oplossingen die naar tevredenheid van beide partijen waren.

Net voor de oplevering wilden de kopers vaker hun woning bekijken (buiten de 6 kijkmomenten) in verband met inmeten en dergelijke. Van Wijnen werkte hieraan mee om hen toe te laten, met inachtneming van de veiligheid, zodat men zich optimaal kon voorbereiden.

Door deze aanpak scoorden we gemiddeld een 8,5 in koperstevredenheid. Zie onder een greep uit de feedback van kopers:

Omgevingscommunicatie

De omwonenden van het project verdienden ook alle aandacht. Een aannemer waarmee men slechte ervaringen had, zorgde in eerste instantie voor veel zorgen bij de omwonenden. Door direct in gesprek te gaan met omwonenden en bewonerscommissies hebben we dat weggenomen. Daarna is men regelmatig geïnformeerd over voortgang en planning door nieuwsbrieven. Ook hebben we een kerstattentie overhandigd en een mooie houten, verlichte kerstboom in het projectgebied geplaatst. Het zijn de kleine gebaren die het doen.

Opdrachtgever ontlasten

De opdrachtgever hebben we ontlast door samen te werken met vaste onderaannemers. Niet een lage prijs, maar hoge kwaliteit was hierin ons uitgangspunt. Ook was er een goede verstandhouding binnen het projectteam. Hierdoor hebben we onder andere de planning gehaald, wat weer duidelijkheid biedt aan de kopers.