Ontwikkeling Vermeerkwartier

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Den Haag

Zuid-Holland

Woningen
Circa 180
Doorstroming
70%
Slaapkamers
Max 6
Architect
Venster Architekten, Gouda
Woonoplossing
Wij Wonen

Ruime eengezinswoningen zijn zeer gewild in de Schilderswijk in Den Haag. Met de ontwikkeling en realisatie van meer dan 180 ruime woningen in de dynamische Haagse wijk, beter bekend als Vermeerkwartier Den Haag, hebben we uitstekend ingespeeld op deze behoefte en hebben we een nieuwe impuls aan de stad gegeven. Vermeerkwartier bestaat uit koop- en vrije sector huurwoningen. Hiermee onderscheidt de nieuwe buurt zich van andere buurten in de Schilderswijk, die voornamelijk gekenmerkt worden door sociale huurwoningen.

“Goed voor de doorstroming binnen de wijk, goed voor de diversiteit van het woningaanbod en goed voor de variëteit aan bewoners.” 

Wethouder

Een verrijking voor de Schilderswijk

Vermeerkwartier betreft een binnenstedelijke vernieuwing, waarbij woningen die niet meer passen in deze tijd vervangen zijn door woningen waar veel behoefte aan is in de Schilderswijk. De woningen in Vermeerkwartier beschikken over 4, 5 of 6 (slaap)kamers. Arthur Pronk, manager Ontwikkeling en Realisatie bij Haag Wonen ziet de nieuwe buurt als een verrijking voor de Schilderswijk. “Je ziet dat mensen weer trots zijn op hun huis en dat dit stukje stad weer goed gebruikt wordt.”

Medewerker high-five met kinderen

Wooncarrière in eigen wijk

Een aanzienlijk deel van de nieuwe huurders en kopers in Vermeerkwartier heeft een woning achter gelaten in dezelfde wijk. Mensen die normaal gesproken de Schilderswijk zouden verlaten. “Met alle stakeholders hebben we het mogelijk gemaakt om bewoners de kans te bieden om in hun geliefde wijk een wooncarrière te maken. Dat is de kracht van dit project”, zegt regiodirecteur Theo Rook. “Dat maakt van Vermeerkwartier een waardevolle toevoeging in de Schilderswijk.”

Theo Rook

Directeur Van Wijnen West

“Je moet de locatie kennen, erin geloven en weten wat de behoefte is. Als je uiteindelijk ziet dat 70% van de bewoners in Vermeerkwartier uit de Schilderswijk komt, weet je dat we voldoen aan die behoefte.”

Vermeerkwartier Den Haag is een fijne plek om te wonen

De woningen in Vermeerkwartier zijn verdeeld over vijf bouwblokken: een mix van stedelijke architectuur en verschillende woningtypes in allerlei varianten. De nieuwe buurt bevindt zich op een mooie plek in de Schilderswijk, dicht tegen het centrum van Den Haag. Meneer Biharie Aarya, koper van een woning in Vermeerkwartier: “Sinds 1980 woon ik al in deze buurt. Ik ben in die tijd wel verschillende keren verhuisd, maar altijd in een straal van een paar honderd meter. Ook dit keer kunnen we lopend verhuizen. De Schilderswijk is een fijne wijk om  te wonen, alles ligt hier op loopafstand.”

Buurtfeest Den Haag