Projecten

Ontwikkeling Vermeerkwartier

Den Haag

Ruime eengezinswoningen zijn zeer gewild in de Schilderswijk in Den Haag. Met de ontwikkeling en realisatie van meer dan 180 ruime woningen in de dynamische Haagse wijk, beter bekend als Vermeerkwartier Den Haag, spelen we uitstekend in op deze behoefte en geven we een nieuwe impuls aan de stad. Vermeerkwartier bestaat uit koop- en vrije sector huurwoningen. Hiermee onderscheidt de nieuwe buurt zich van andere buurten in de Schilderswijk, die voornamelijk gekenmerkt worden door sociale huurwoningen.

“Goed voor de doorstroming binnen de wijk, goed voor de diversiteit van het woningaanbod en goed voor de variëteit aan bewoners.” – Wethouder

Woningen
Circa 180
Doorstroming
70%
Slaapkamers
Max 6
Architect
Venster Architekten, Gouda

Een verrijking voor de Schilderswijk

 

Vermeerkwartier betreft een binnenstedelijke vernieuwing, waarbij woningen die niet meer passen in deze tijd vervangen worden door woningen waar veel behoefte aan is in de Schilderswijk. De woningen in Vermeerkwartier beschikken over 4, 5 of 6 (slaap)kamers. Arthur Pronk, manager Ontwikkeling en Realisatie bij Haag Wonen ziet de nieuwe buurt als een verrijking voor de Schilderswijk. “Je ziet dat mensen weer trots zijn op hun huis en dat dit stukje stad weer goed gebruikt wordt.”

 
Start van de bouw van fase 4 Vermeerkwartier

Woningen in Vermeerkwartier

Wooncarrière in eigen wijk

 

Een aanzienlijk deel van de nieuwe huurders en kopers in Vermeerkwartier laat een woning achter in dezelfde wijk. Mensen die normaal gesproken de Schilderswijk zouden verlaten. “Met alle stakeholders hebben we het mogelijk gemaakt om bewoners de kans te bieden om in hun geliefde wijk een wooncarrière te maken. Dat is de kracht van dit project”, zegt regiodirecteur Theo Rook. “Dat maakt van Vermeerkwartier een waardevolle toevoeging in de Schilderswijk.”

“Je moet de locatie kennen, erin geloven en weten wat de behoefte is. Als je uiteindelijk ziet dat 70% van de bewoners in Vermeerkwartier uit de Schilderswijk komt, weet je dat we voldoen aan die behoefte.”

Theo Rook – Directeur Van Wijnen West

Start bouw fase 4 Vermeerkwartier

Vermeerkwartier Den Haag is een fijne plek om te wonen

 

De woningen in Vermeerkwartier zijn verdeeld over vijf bouwblokken: een mix van stedelijke architectuur en verschillende woningtypes in allerlei varianten. De nieuwe buurt bevindt zich op een mooie plek in de Schilderswijk, dicht tegen het centrum van Den Haag. Meneer Biharie Aarya, koper van een woning in Vermeerkwartier: “Sinds 1980 woon ik al in deze buurt. Ik ben in die tijd wel verschillende keren verhuisd, maar altijd in een straal van een paar honderd meter. Ook dit keer kunnen we lopend verhuizen. De Schilderswijk is een fijne wijk om  te wonen, alles ligt hier op loopafstand.”

Andere projecten

Meer dan bouwen