Transformatie Prinsenpoort Rotterdam

Wonen

Transformeren

Rotterdam

Aan de historische ’s-Gravenweg in Rotterdam transformeren we Prinsenpoort; twee gedateerde kantoorpanden uit de jaren ’80 naar 91 frisse en lichte huurappartementen met grote binnentuin. We doen dit in opdracht van Accresco Vastgoed.

Vliegende start

Léon Brandwijk, mede-eigenaar van Accresco Vastgoed vertelt: “De kantoren stonden grotendeels leeg en pasten qua uitstraling niet meer in de omgeving. We hebben in samenwerking met Van Wijnen en architect Rutten van der Weijden een ontwerp gemaakt en zijn kort daarna al van start gegaan.”

Een beproefde samenwerking 

Al eerder transformeerden we het oude Douanekantoor in Rotterdam naar hip woongebouw ParkHaven Stad. “Dat beviel heel erg goed”, zegt Léon. Martin Roest, bedrijfsleider renovatie en transformatie bij Van Wijnen vult enthousiast aan: “We weten wat we aan elkaar hebben en communiceren op gelijkwaardig niveau. Dat is fijn werken. De ervaringen die we hebben opgedaan bij ParkHaven Stad nemen we mee. Mede daardoor komen we snel tot concrete besluiten.” 

Van verouderde gebouwen naar frisse en duurzame woningen 

Prinsenpoort ziet er straks volledig anders uit. “Een groot gedeelte van de oude gevelbekleding is weggehaald en wordt vervangen. Vanbinnen is er gesloopt”, vertelt Léon. “Bijzonder is de toepassing van het zogenaamde ClimaRad systeem. Een systeem dat in iedere woning wordt geplaatst en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Het voert schone lucht toe en vervuilde lucht af. Wat ik ook erg leuk vind is de grote binnentuin van circa 520m2. We zijn nu bezig met het ontwerp en er komt onder andere een mooie steiger aan het water en meerdere picknicktafels. Zo woon je in het groen, maar wel met zicht op de skyline van Rotterdam en op fietsafstand van het centrum. Dat is heel gaaf!” 

“We richten ons met deze woningen voornamelijk op starters, jonge stellen en alleenstaande 50+’ers”, vervolgt Léon. “De markt in Rotterdam is voor huurders lastig. Er zijn weinig huurwoningen en zoveel mensen die de mogelijkheid niet hebben om iets te kopen. Tevens zie je dat de behoefte aan buitenruimte minder wordt, maar de behoefte om geografisch goed te wonen hoger. Met Prinsenpoort voorzien we goed in die behoefte.” 

Maatwerk 

“Transformeren is een bijzondere manier van bouwen”, zegt Martin. “Je past je constant aan aan het bestaande en kijkt goed wat je kunt laten zitten en kunt hergebruiken. Daarin moet je flexibel en creatief zijn.” Léon sluit af: “Het is leuk om in bouwteamverband met elkaar samen te werken, de bouwtekeningen op tafel te leggen en tot slimme oplossingen te komen. Dat zie je zeker ook in dit proces, waarbij het soms passen en meten is. Geen enkele woning is hetzelfde en daardoor is het bijna maatwerk. Dan is het fijn als je elkaar écht vertrouwt en openstaat voor elkaars ideeën om zodoende tot het mooiste en beste resultaat te komen! 

Meer lezen over onze renovatie- en transformatieprojecten?

Renoveren

Met renovatie behoudt bestaand vastgoed zijn functionaliteit en waarde. Het kan gaan om één pand, maar ook om hele buurten en wijken tegelijk. We werken daarbij intensief samen met bewoners en gebruikers van het vastgoed.

Lees verder

Transformeren

Een transformatie is dé manier om locaties weer een toekomst te bieden, door ze een update of een nieuwe functie te geven. Kies voor een gebouwupgrade om jouw gebouw snel rendabel te maken en te verduurzamen.

Lees verder