Ontwikkeling Het Domein, Tegelen

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Limburg

Tegelen

Aantal woningen
34 (22 koop en 12 huur)
Ontwikkelaar
Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid
Duurzaamheid
Volledig elektrische woningen
Start bouw
Mei 2023
Oplevering
April 2024

Peter Hendrik Vossen runde in de jaren dertig van de vorige eeuw een succesvolle sigarenfabriek aan de Roermondseweg in Tegelen. Sigaren worden op deze plek allang niet meer gemaakt, maar het fabriekspand staat nog als een huis. Sterker nog: het gebouw is inmiddels getransformeerd tot appartementencomplex met acht sfeervolle loft-appartementen. Wij ontfermden ons over het aangrenzende terrein – Het Domein – en toverden dat om tot een unieke woonplek voor jong en ouder.

Industriële bouwstijl

Het Domein bestaat uit 34 gevarieerde woningen. 22 daarvan werden verkocht, de andere 12 woningen (8 gezinswoningen en 4 levensloopbestendige patiowoningen) zijn bestemd voor verhuur. De huizen hebben een vooroorlogse industriële bouwstijl en passen daardoor qua uitstraling goed bij de oude fabriek.

Gevarieerd aanbod

De woningen van Het Domein zijn divers. We ontwierpen vier verschillende modellen en wisselden comfortabele gezinswoningen af met gelijkvloerse, toekomstbestendige huizen. De woningen hebben standaard een complete badkamer met inloopdouche, wastafel en tweede toilet. We boden kopers de mogelijkheid om te kiezen voor extra opties, zoals een dubbele tuindeur.

Duurzaam en groen

Alle huizen binnen het project zijn energiezuinig en volledig elektrisch. Elke woning heeft zonnepanelen en een eigen lucht- en warmtepomp. Daarnaast is er ventilatie met warmteterugwinning en een lagetemperatuur(vloer)verwarming. Dankzij een CO2-sturing van de WTW is het project extra energiebesparend. Ook buitenshuis heeft de woonwijk een sterk groen karakter. We kozen voor een ruime opzet met veel speelgelegenheden en beplanting. In de directe nabijheid is genoeg parkeergelegenheid.

Gewenst resultaat

Dit project kende een moeizame start. Een buurtbewoner maakte bezwaar tegen de plannen waardoor we vertraging opliepen. Niet alleen in de bouwwerkzaamheden, maar ook in de verkoop. Dat bleef niet zonder consequenties… Terwijl we wachtten op de vergunning, veranderde de markt en steeg de hypotheekrente. Daardoor werd de verkoopuitdaging groter. Maar door steeds te blijven zoeken naar oplossingen en met alle partijen in gesprek te blijven, bereikten we alsnog het gewenste resultaat.