Renovatie appartementen Nazareth, Maastricht

Wonen

Renoveren

Limburg

Maastricht

Bijzonderheden
Circulaire werkwijze
Aantal woningen
41 appartementen
Oplevering
November 2020
Opdrachtgever
Woningbouwvereniging Woonpunt

Aan de Kasteel Wolfraathstraat in de Maastrichtse wijk Nazareth renoveerden wij in opdracht van Woonpunt 41 appartementen. De 50 jaar oude appartementen zijn na de renovatie qua bouwfysische en installatietechnische kwaliteit enorm verbeterd.

Bouwfysische en installatietechnische verbetering

De bouwtechnische toestand was goed. De indeling en oppervlakten beantwoorden aan de huidige en toekomstige woonwensen van de doelgroep. Met een verduurzamingsplan zijn de bouwfysische en installatietechnische kwaliteit flink aangepakt. Er is een nieuwe geïsoleerde gevel aangebracht die bekleed is met stootvoegloze keramische steenstrips. Verder zijn verouderde badkamers en keukens gerenoveerd.

Circulaire werkwijze

Alle gevelopeningen zijn voorzien van nieuwe kozijnen met isolerende beglazing, evenals nieuwe voordeuren. De oude kunststof kozijnen en het glas zijn 100% circulair verwerkt. De oude kunststof kozijnen zijn in aparte containers verzameld. In samenwerking met Profine heeft het recycle bedrijf het verwerkt tot kunststof granulaat dat 100% is toegepast in de productie van de nieuwe K-Vision kozijnprofielen. Naast het kunststof is ook het oude glas gescheiden ingezameld en is de nieuwe grondstof weer gebruikt voor glas of glasverwante producten.

Energiezuinige systemen

Daarnaast zijn de woningen voorzien van een nieuw warmtepompsysteem ten behoeve van het aangelegde warmwatersysteem, evenals een ventilatiesysteem in keuken en badkamer. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst voor het opwekken van elektriciteit voor algemeen gebruik.

Bewoners

Renoveren in bewoonde staat heeft een grote impact op bewoners. Bij dit project hebben we de bewoners de gelegenheid gegeven om in een wisselwoning te verblijven ten tijde van hun badkamer-, keuken- en toiletrenovatie. Ook hebben wij voor Woonpunt de bewonerscommunicatie verzorgd.