Renovatie kantoorpand Certe Groningen

Werken

Renoveren

Groningen

Object
Kantoorpand
Opdrachtgever
Certe
Partners
SPIE
Locatie
Groningen

Van Wijnen deed in een bouwteam samen met SPIE de renovatie van het kantoorpand van Certe in Groningen. Het voormalige notaris- en advocatenkantoor waar Certe naartoe verhuisde werd volledig gerenoveerd. Het vorige pand waar Certe in gevestigd was, was erg verouderd. Daarom werd gezocht naar een nieuw kantoor. Van Wijnen en SPIE (voorheen Strukton) hadden eerder meegewerkt aan de realisatie van het magazijn van Certe. Dit beviel zo goed, dat de samenwerking is voortgezet.

Een kantoorpand met een A++++ energielabel

Circulariteit is voor Certe erg belangrijk. Van Wijnen heeft bij de renovatie van het kantoorpand van Certe in Groningen samen met SPIE het gebouw van binnen en buiten verduurzaamd. Het gebouw is voorzien van na-isolatie, de pui is vervangen, de ramen bevatten nu triple glas en het dak is geïsoleerd. Het pand is volledig gasloos. Bovenop het gebouw liggen zonnepanelen. Dit maakt het een ‘0 op de meter gebouw’.

Nieuw en duurzaam interieur

Van Wijnen heeft binnenin het gebouw nieuwe ruimtes gemaakt en deze voorzien van nieuwe vloer- en wandbedekking. Er was een wens voor meerdere kleine ruimtes waar de medewerkers van Certe alleen of in een kleine groep konden werken. Interoffice zorgde voor een inrichting met duurzaam meubilair.

Meer weten over de vestiging Groningen?