Renovatie van A tot Z in Amstelveen

Wonen

Renoveren

Amstelveen

Appartementen
126
Van label E/F/G
Naar label A
Aantal
3 flats
Opdrachtgever
ASR Dutch Core Residential Fund

In Amstelveen-Zuid moderniseren en verduurzamen we 126 appartementen gelegen aan de Missouri, Rio Grande en Niagara. Voor de bewoners van deze 126 appartementen betekent dit meer wooncomfort, een beter binnenklimaat en lagere maandlasten. De woningen gaan van energielabel E/F/G naar A.

Moderniseren en verduurzamen

In Amstelveen-Zuid moderniseren en verduurzamen we 126 appartementen. Gelegen aan de Missouri, Rio Grande en Niagara. Van Wijnen Amsterdam zorgt hier voor de totale planvorming en is verantwoordelijk voor het draagvlak bij bewoners. Daarnaast nemen ze de realisatie en evaluatie met de bewoners en eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund voor rekening. Voor de bewoners van deze 126 appartementen betekent deze aanpak meer wooncomfort, een beter binnenklimaat en lagere maandlasten. De woningen gaan van energielabel E/F/G naar A.

a.s.r. real estate verduurzaamt

a.s.r. real estate geeft hiermee invulling aan de ambitie om de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verder te verduurzamen. Inclusief de verduurzaming in Amstelveen heeft het ASR Dutch Core Residential Fund sinds 2015 meer dan 1000 woningen verduurzaamd in o.a. Amsterdam, Hilversum en Utrecht.

Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: “Wij kiezen voor ingrijpende verduurzaming zodat de appartementen uit 1973 aanzienlijk comfortabeler en energiezuiniger worden. Door de maatregelen worden de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de appartementen en algemene ruimtes vergroot.”

Appartementen aan het water

Aanpak van A tot Z

Voor het ASR Dutch Core Residential Fund neemt Van Wijnen het volledige project voor haar rekening. Vanaf de eerste informatiebrief naar bewoners tot en met de uitvoering van de laatste woning. De werkzaamheden zijn gestart in september 2019 en werden in het tweede kwartaal van 2020 afgerond. Maar voordat gestart kon worden moest 70% van de bewoners instemmen met de verduurzamings- en verbeterplannen waar een huurverhoging onderdeel van was.

Draagvlak bij bewoners

Het behalen van 70% draagvlak is gelukt. Dankzij voorlichting via onder andere huisbezoeken, informatieavonden en -brochures zijn de plannen toegelicht. De persoonlijke communicatie tussen de huurders en de bewonersbegeleider van Van Wijnen geeft een vertrouwd gevoel, wat van groot belang is. De bewoners moeten toch rekening houden met de nodige werkzaamheden in en om hun woning.

Bewoner in woning

Van wens naar werkelijkheid

De wens van het ASR Dutch Core Residential Fund om de appartementen te verduurzamen is door Van Wijnen uitgewerkt in een concreet plan. Bij de planvorming is nauw contact geweest met de bewonerscommissie. Sjoerd Pronk, adjunct-directeur Renovatie & Transformatie van Van Wijnen, weet zeker dat het succes van een verbeterproject valt of staat met het draagvlak onder bewoners. “Bij onze projecten zorgen we ervoor dat bewoners weer blij worden van hun woning.”

Interesse in het verbeteren van woningen?

Neem contact op met Sjoerd Pronk