Renovatie van seniorencomplex de Kom in Mijdrecht

Zorg

Renoveren

Mijdrecht

Utrecht

Opdracht
Renoveren en verduurzamen
Opdrachtgever
Hartelt Fund Management

In januari zijn we gestart met het renoveren en verduurzamen van het complex. We hebben onder andere asbest gesaneerd, gevelpuien en binnenkozijnen geplaatst, boeidelen vervangen en de elektrische en werktuigbouwkundige installaties vernieuwd. Ook zijn de algemene ruimten, de kantine en entree, gemoderniseerd.

Wooncomplex De Kom

Het complex bestaat uit 94 seniorenappartementen. De leeftijd van de bewoners varieert van ongeveer 55 tot 98. De mensen wonen hier zelfstandig, maar kunnen zorg of hulp in huis inkopen van het buurtcomplex Majella.

Wooncomplex de Kom

Renoveren in bewoonde toestand

We voerden de werkzaamheden uit in bewoonde toestand. Dit brengt altijd de nodige uitdagingen met zich mee, dit geldt zeker in deze tijd waarin we te maken hebben met het Coronavirus. Wij hebben onze werkwijze hierop aangepast en konden rekenen op de medewerking van de bewoners. Het projectteam op locatie hield dagelijks een spreekuur om de bewoners te begeleiden, en antwoord te geven op al hun vragen.

Verbeterd wooncomfort

De woningen in de Kom zijn er flink op vooruitgegaan. Voorheen hadden allen woningen een aluminium schuifpui, deze waren verouderd en gingen vaak lastig open. Deze hebben we vervangen door lichte kunststof puien die makkelijk te openen zijn. Ook hebben we de woningen voorzien van raamkozijnen. Daarnaast zijn de radiatoren vervangen. Deze zijn nu onafhankelijk te bedienen zodat de temperatuur in de woon- en slaapkamer apart ingesteld kan worden. Doordat de ventilatiebuizen in de gangen vervangen zijn is de luchtcirculatie in het gebouw flink verbeterd.

Thijs van der Eijs

Technisch beheerder van de Kom

“De nieuwe voordeuren in de woningen zijn een groot verbeterpunt. De deuren zijn inbraakveilig, en ook de brandveiligheid is verbeterd. Daarnaast laten de deuren minder tocht door, waardoor de woningen op koude dagen beter verwarmd zijn. Voor de doelgroep die hier woont is dat erg belangrijk.”