Projecten

Renovatie winkelpand Oudegracht Utrecht

Utrecht

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) en Cushman & Wakefield, renoveert Van Wijnen een winkelpand aan de Oudegracht in Utrecht. Dit rijksmonument uit de 17de eeuw staat midden in het historische binnenstad van Utrecht.

Locatie
Historisch centrum Utrecht
Soort pand
Rijksmonument
Vloeroppervlakte
Ca. 1.500 m2
Opdrachtgever
Syntrus Achmea Real Estate and Finance | Cushman & Wakefield
Architect
Rappange & Partners Architecten

Het voormalige winkelpand wordt van binnen compleet gerenoveerd. In het pand komt onder meer een nieuwe staalconstructie, nieuwe vloeren op verschillende verdiepingen, nieuwe roltrappen en een lift. Het gebouw bestaat van voor naar achter uit verschillende delen, omdat er door de jaren heen steeds nieuwe delen zijn aangebouwd.

Logistieke uitdagingen

Het is een grote operatie met logistieke uitdagingen. Het pand ligt aan de Oudegracht, in een druk winkelgebied. Hierdoor is het niet makkelijk bereikbaar voor groot materieel. Ook mogen er geen zware voertuigen op de gracht komen. Daarom worden verschillende bouwmaterialen per boot over de gracht aangeleverd door CityBarge. Onder het winkelpand zit een werfkelder. Hierin zit een restaurant, dat grotendeels open blijft tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Andere projecten

Meer dan bouwen