Van kantoor naar Via Hotel

Recreëren

Transformeren

Amsterdam

Reviewcijfer
8,1 (Booking.com)
Opdrachtgever
Via Hotels
Aantal bedden
744
Bouwtijd in dagen
170
Architect
OZ, https://www.vanwijnen.nl/wp-content/uploads/2019/09/SV10231.jpgAmsterdam en Sheryl Leysner, Amsterdam

In Bergwijkpark Diemen-Zuid transformeerden we het voormalige kantoorgebouw ‘Sphinxstate’ naar het eerste Via Hotel van Nederland. Sinds september 2017 is dit budgethotel met urban uitstraling dé plek voor koppels, expats, grote groepen mensen en backpackers. Naast 170 kleurrijke kamers zijn er een restaurant, een bioscoop, en ontspanningsruimten

Hostel kamer Hotel Via Amsterdam

Turn-key, switch-on, sleep-well

Zoals Via Hotel zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt, zo ontzorgen wij opdrachtgever Via volledig. We leverden het hotel niet alleen turn-key op, maar ook switch-on en sleep-well. Dat wil zeggen, klaar voor gebruik, inclusief stoffering en bedden. In ongeveer 170 werkbare dagen bouwden we het kantoorcomplex om tot compleet hotel. Dat is één hotelkamer per dag. Sinds de oplevering zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud. We blijven tevens betrokken om invulling te geven aan eventuele nieuwe inzichten in ontwerp en gebruik.

Klaar voor de toekomst ondanks jaren negentig stijl

Terwijl de eigenwijze urban uitstraling de hotelgast terugbrengt naar de negentiger jaren, is het hotelgebouw zelf klaar voor de toekomst. Met de transformatie maakte het gebouw een labelsprong van G naar C. Ledverlichting, nieuwe beglazing en FSC-hout dragen aan de toekomstbestendigheid bij. Ecologische maatregelen, verkeersvoorzieningen en faciliteiten voor mindervaliden zorgden onder meer voor een hogere BREEAM-score: van Acceptable naar Excellent.

Urban nineties Hotel Via Amsterdam

Verdiepen in de business

Interesse in elkaars doelstellingen en begrip voor elkaars belangen. Dat heeft bijgedragen aan de zeer prettige samenwerking met Via. Zo gingen we samen op zoek naar bezuinigings- en subsidiemogelijkheden, om tot een haalbaar plan te komen. We vonden besparingen in installaties, deels gestandaardiseerde inrichting, de afwerking van ondergeschikte ruimten en alternatieven op voorgeschreven producten/merken. Subsidiemogelijkheden zijn gevonden in de energie-investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek.

Sjoerd Pronk

Bedrijfsleider Van Wijnen

“Wij vormden een echte eenheid met elkaar, wat geresulteerd heeft in kwaliteit, snelheid én werkplezier. Een mooie ervaring om als Van Wijnen met deze Engelse opdrachtgever samen te werken.”

Op zoek naar nieuw rendement?

Indien u vastgoed bezit of wilt ontwikkelen dat tegen het eind zit van haar levenscyclus, dan denken we graag met u mee om het weer te laten renderen. In nauwe samenwerking met u en onze ketenpartners transformeren wij het gebouw, snel, mooi en goed, naar een productieve werkplek, een inspirerende leeromgeving en/of een fijne woonomgeving. Wij zorgen ervoor dat uw gebouw weer waardevol wordt. Voor de gebruiker en voor uw vastgoedportefeuille.

Wilt u meer weten? Ga erover met ons in gesprek. Of oriënteer u verder op onze themapagina over gebouwtransformaties waar we aan de hand van vele voorbeelden laten zien wat we voor u kunnen betekenen.