Projecten

Van oud kantoor naar gebouw van de toekomst

Deventer

Witteveen+Bos Deventer De grootste renovatie kantoor van het advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos in Deventer ooit; daar zijn we trots op. In een samenwerking met Van Dorp Installaties is het pand volledig gestript en opnieuw ingedeeld zodat het weer klaar is voor de toekomst.

“Er staan in Nederland veel oude kantoorgebouwen die worden gesloopt. Wij zijn er ontzettend trots op dat ons pand een nieuw leven heeft gekregen in een volledig nieuwe jas met de meest duurzame innovaties!”

Directievoerder Witteveen+Bos

Flexplekken
240 naar 350
Gasverbruik
0 m³
Zonnepanelen
890
Opdrachtgever
Witteveen+Bos

Renovatie kantoor

In het sterk verouderde kantoorpand in Deventer hebben we een flinke herindeling gerealiseerd, verduurzaamd en zelfs een deel nieuw gebouwd. Alle binnenwanden en installaties zijn uit het gebouw gehaald. Projectleider René ten Vregelaar van Van Wijnen: “Het trappenhuis in het hart van het gebouw hebben we tijdens de renovatie kantoor verplaatst zodat er op die posities ontmoetingsruimtes gerealiseerd konden worden. Ruimtes waarvan de medewerkers veel profijt hebben. Dat geldt ook voor de duurzame maatregelen. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen en met twee Triple-aqua warmtepompen is het kantoorpand volledig gasloos.”

“Zwaar sloopwerk van de gigantische betonwanden, het trappenhuis en de volledige vernieuwing van het kantoor mét ontmoetingsruimtes in het hart van het gebouw; dat is toch maar mooi gelukt!”

René ten Vregelaar Projectleider Van Wijnen

Plus Werken
 

Veel van de medewerkers van Witteveen+Bos zijn dagelijks onderweg naar hun klanten. Het gevolg hiervan was dat veel bureaus niet bemand werken, zonde van de ruimte. Directievoerder Jaap de Koning van Witteveen+Bos: “In de nieuwe situatie zijn de werkplekken ruimer van opzet. Het kameridee hebben we hiermee verlaten en de ruimtes zien er veel minder leeg uit. Ook al zijn we veel op pad, het is ontzettend belangrijk dat we elkaar blijven ontmoeten. In de ontmoetingsruimtes werkt dit fantastisch. Na de renovatie kantoor is het ‘Plus Werken’ zoals het bedoeld is.”

Renovatie kantoor Witteveen+Bos

Renovatie kantoor Witteveen+Bos

Uitdagingen

 

Een project van deze omvang is een enorme uitdaging voor de betrokken partijen. “Tijdens onze werkzaamheden zaten alles medewerkers van Witteveen+Bos tijdelijk op een andere locatie. We konden dus vrijuit aan het werk tijdens de renovatie van het kantoor. Dat neemt niet weg dat er flinke uitdagingen waren. Bijvoorbeeld de ruimte voor de benodigde logistiek. In het centrum van Deventer is dit zeer beperkt. Ook stuitten we op technische tegenvallers die grote gevolgen hadden voor de planning”, vertelt René.

Samenwerking

 

Vanwege tegenvallers werd er in de laatste twee maanden van alle partijen een grote flexibiliteit verwacht. Jaap de Koning: “Wij zijn op de werkvloer al meubilair gaan verplaatsen toen het nog niet volledig was opgeleverd. Goede onderlinge afstemming was dan ook erg belangrijk voor een soepel verloop en het behoud van een veilige werksituatie. Door wekelijks voortgangsoverleg te voeren en dagelijks de planning door te nemen is het een groot succes geworden. De samenwerking tijdens de renovatie van het kantoor was erg constructief.”

Renovatie kantoor Witteveen+Bos

Renovatie kantoor Witteveen+Bos

Bekroning

 

De renovatie van het kantoor was bijzonder in haar volgorde van uitvoering. De kantoorvleugels waren relatief snel in afbouw, maar in de kern van het gebouw moest heel veel gebeuren. Eerst de sloop van het trappenhuis, nieuwe fundering, de staalconstructie, de vloeren en de nieuwe gevels. Dit had tot gevolg dat op die plek de regen nog op het ruwe beton kletterde, terwijl twee meter verderop de vloerbedekking al was aangebracht. Dat de uitvoering toch netjes verliep, bleek uit de Bouwmilieu wisseltrofee die binnen Van Wijnen in de regio Oost voor de renovatie van dit kantoor werd gewonnen.

Andere projecten

Meer dan bouwen