Nieuwbouw kantoor Vanderlande

Werken

Nieuwbouw

Noord-Brabant

Veghel

Personen kantoorruimte
100
BREAAM-score
78%
Oppervlakte
19.000 m2
Opdrachtgever
Vanderlande Veghel, Veghel
Architect
Leenders Architecten & Ingenieurs B.V, Veghel

Een echte blikvanger. Zo mag het nieuwe kantoorgebouw van Vanderlande wel genoemd worden. Wij realiseerden dit moderne en toekomstbestendige gebouw als onderdeel van een bouwteam in een construct & build opgave. Dankzij de slimme integrale samenwerking kwam dit project zeer snel tot stand. Het kantoor behaalde tevens het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.

“We zijn erg tevreden over het eindresultaat, dat dankzij de uitstekende samenwerking met onze bouwpartners is geboekt.”

Rob Verhagen – Senior projectmanager

Kennis en kunde bijeenbrengen

“Na het tekenen van de bouwteamovereenkomst en aansluitend de aannemingsovereenkomst hebben we samen met Vanderlande, Leenders Architecten & Ingenieurs en Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders het definitief ontwerp vertaald naar het uitvoeringsontwerp”, vertelt Erwin Kersten, directeur Bouw bij Van Wijnen. Onze toegevoegde waarde lag in onze kennis van techniek en processen. Door de benodigde kennis en kunde op de juiste momenten bijeen te brengen, ontwikkelden we unieke oplossingen in een zeer kort tijdsbestek.

“Onderweg zijn enkele kleine hobbeltjes voorbijgekomen, maar dat is normaal bij de bouw van zo’n hoofdkantoor. Dankzij goede communicatie hebben alle bij dit project betrokken partijen elkaar altijd in een oplossing weten te vinden. Dat verdient een groot compliment.”

Rob Verhagen – Senior projectmanager Vanderlande (quote uit artikel Beton en staalbouw)

Aandacht voor de werknemer

Samen met onze partners realiseerden we een kantoor dat de ambities van Vanderlande ondersteunt. In de ontwerpfase besteedde we veel aandacht aan een zo groot mogelijk werkcomfort voor alle werknemers. Tijdens de bouw zijn suggesties van werknemers van het bedrijf overgenomen en stonden ergonomische zaken als licht, ruimte en geluidsniveaus centraal. Dit alles resulteerde in een gebouw met een prettige balans tussen een visueel en auditieve, rustige werkplek en contact met collega’s. Het kantoorgebouw omvat 19.000 vierkante meter, verdeeld over negen etages en een kelder. Een centraal trappenhuis verbindt alle etages. In het gebouw bevinden zich ook een fitnessclub, scrumruimtes en lounges.

“Ik ben trots in zo’n technisch hoogstaand en iconisch kantoorgebouw te mogen werken.”

Noud Verweijen – Mechanical engineer Vanderlande

BREEAM Excellent

Om het BREEAM Excellent certificaat te behalen, pasten we duurzame maatregelen toe op het gebied van locatie, vormgeving, materialisatie, flexibiliteit, klimaatconcept en bouwmethodiek. Concreet gaat het om maatregelen als ledverlichting, driedubbel isolatieglas, betonkernactivering, warmte- en koudeopslag en zonnepanelen.