Bouw Kade 05 feestelijk van start

Wonen

Harderwijk

17:48

20-03-2023

Wethouder Edwin Enklaar van de gemeente Harderwijk onthulde vrijdag 17 maart op de bouwplaats van Kade 05 de twee straatnaamborden van het nieuwbouwproject. Daarmee werd de start van de bouw feestelijk afgetrapt, in het bijzijn van de toekomstige bewoners en diverse betrokkenen. Wethouder Edwin Enklaar: “Het is een eer voor mij deze bijzondere straten die verwijzen naar ons rijke visserverleden te onthullen. Met Kade 05 voegen we weer duurzame woningen toe in het Waterfront. Daar ben ik blij mee, want het Waterfront draagt bij aan de invulling van de woningopgave die we in Harderwijk hebben.”

Ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen uit Harderwijk is recent gestart met de bouw van het project en de eerste heipalen zijn inmiddels geslagen. Kade 05 bestaat uit 38 woningen en 28 appartementen die grotendeels direct aan het water liggen. Een bijzondere toevoeging voor de meeste woningen zijn de terrassen en steigers aan het water. En ook de appartementseigenaren kunnen vanaf hun gezamenlijke steiger zo het water op.

Feestelijke bijeenkomst

Na de onthulling gaf Evert van der Meer een toelichting op de onthulde straatnamen. Evert van der Meer is auteur van het boek ‘Van botter naar kotter’ en de ‘geestelijk vader’ van het idee om de straten in Waterfront fase 3 te vernoemen naar bijnamen van oude, Harderwijkse vissers. Zo wonen de bewoners in Kade 05 straks aan de Bart Koekstraat en de Drees van Dordenkade.

De toekomstige bewoners hadden massaal gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de feestelijke bijeenkomst. Na de officiële handeling was er tijd voor een hapje en drankje en konden de aanwezigen kennismaken met de toekomstige buren.

Nog enkele woningen en appartementen beschikbaar

Aan het einde van de middag waren ook belangstellenden uitgenodigd om een kijkje op de bouwplaats te nemen. De makelaars stonden klaar om vragen over de nog beschikbare woningen en appartementen te beantwoorden. Nu de bouw gestart is geeft dit zekerheid dat de nieuwe woningen medio 2024 worden opgeleverd. Voor veel toekomstige bewoners is ook het uitstekende energielabel A+++ of A++++ een reden om te kiezen voor nieuwbouw. Eigen zonnepanelen en de goede isolatie maken dat de woningen zeer energiezuinig zijn.

Vervolg op de nieuwbouw

Voor de zomervakantie verwacht Van Wijnen Projectontwikkeling Midden met de verkoop van 95 woningen te starten in de eerste fase van Ons Stadsgezicht, eveneens in het Waterfront. Recht tegenover het gemeentehuis, waar nu nog geparkeerd wordt, krijgt Ons Stadsgezicht een grote variatie aan woningtypes. Gezinnen, stellen, singles, jong en ouder kunnen hier straks terecht. Een heerlijke plek gezien de ligging direct tegen het centrum aan. En ook weer met veel water omgeven.