Bouw Westerdreefkwartier Nieuw-Vennep feestelijk ingeluid

Wonen

Woningcorporatie

Amsterdam

Harderwijk

Nieuw-Vennep

09:50

13-05-2022

Dinsdag 10 mei vierden de toekomstige bewoners van Westerdreefkwartier in Nieuw-Vennep dat Van Wijnen gestart is met de bouw. Het heiwerk is in januari begonnen en is inmiddels afgerond. Op de bouwplaats is nu een torenkraan verrezen en er wordt gewerkt aan het betonwerk van de kelders en de funderingen.

Feestelijke bijeenkomst

Door het grote aantal toekomstige bewoners kon de bijeenkomst niet op de bouwplaats zelf gehouden worden, maar partycentrum De Rustende Jager in Nieuw-Vennep bleek een prima alternatief. Om de connectie met de bouwplaats toch te maken werd er een video vertoond van de werkzaamheden op de bouwplaats, inclusief een toelichting van de projectontwikkelaar en de uitvoerders. Daarnaast was er live muziek, een vingervlugge goochelaar, de mogelijkheid om een persoonlijk ‘Westerdreef-portret’ te laten maken en uiteraard volop gelegenheid om toekomstige buren te ontmoeten. Met een hapje en drankje werden de onderlinge contacten snel gelegd en konden de toekomstige bewoners nader kennismaken.

Westerdreefkwartier

Westerdreefkwartier bestaat uit 90 koopappartementen en 6 koopwoningen. Ook worden er 40 huurappartementen voor woningcorporatie Ymere gerealiseerd. De koopappartementen variëren in oppervlakte van circa 69m² tot circa 120m² en bieden daarmee woonruimte aan een diverse doelgroep. Starters, doorstromers op de woningmarkt en senioren die het gemak van een royaal appartement opzoeken; allemaal vinden ze straks een fijne, nieuwe woonplek in Westerdreefkwartier.

Van bedrijventerrein naar woonwijk

Met de ontwikkeling van deze locatie komt de transformatie van het Pionier-Bolsterrein op gang. Het Pionier-Bolsterrein bestaat uit de bedrijventerreinen De Pionier en het Bolsterrein in Nieuw-Vennep, en ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. De gemeente Haarlemmermeer wil het Pionier-Bolsterrein de komende jaren veranderen in een gemengd woon-werkgebied. Mede dankzij de centrale ligging in Nieuw-Vennep is het gebied bij uitstek geschikt voor woningbouw.

De verandering naar minder bedrijven en meer wonen gaat met de bouw van Westerdreefkwartier als eerste project in dit gebied langzaam beginnen. Een deel van de bestaande bedrijfsgebouwen in het plangebied wordt gesloopt en vervangen door woningen. Een ander deel van de huidige bedrijfsbebouwing zal gehandhaafd blijven. Hierdoor ontstaat een gemengd woon-werkgebied.

Op het Pionier-Bolsterrein is ruimte voor ongeveer 2.000 woningen. Er komen vooral veel 2- en 3-kamerwoningen, woningen voor starters, kleine gezinnen, ouderen en zorgwoningen. Ook is het plan om kleine kantoorruimtes te maken, waar zelfstandige en startende ondernemers terecht kunnen. Daarnaast is er plaats voor sportinstellingen, zorginstellingen en culturele instellingen.