De jonge generatie enthousiasmeren over de bouw 

Leren

Brummen

Deventer

12:53

02-02-2024

De bouwsector staat voor grote uitdagingen. Misschien wel de grootste uitdaging is het enorme arbeidstekort. Daarom is het van groot belang om mensen te enthousiasmeren voor een carrière in de bouw. Van Wijnen zet zich op allerlei manieren in om kinderen en jongeren te inspireren over de bouw. Zo geven we presentaties aan kinderen en jongeren, staan we op carrièrebeurzen en bieden we diverse leerzame stages aan studenten. Een van de initiatieven waar de vestiging Deventer aan mee doet is de jaarlijkse Techniek Tastbaar Dag. 

Op vrijdag 2 februari stonden een aantal collega’s van Van Wijnen Deventer klaar om de jonge generatie kennis te laten maken met de wereld van de techniek tijdens de Techniek Tastbaar Dag in Deventer. Dit evenement is voor iedereen tussen de 10 en 16 jaar om techniek in de breedste zin van het woord te ontdekken. Van het besturen van een robot tot het lassen van ijzer en de wereld bekijken via een VR-bril. Er was van alles te ontdekken voor jonge pioniers. 

techniek-tastbaar-van-wijnen
gereedschapskist-Van-wijnen
tastbaar-techniek-scholenbeurs-deventer

Techniek Tastbaar

Bij de stand van Van Wijnen kon de jonge generatie niet alleen meer te weten komen over werken in de bouw, maar ook zelf ervaren hoe het is om te timmeren. Samen met onze vakmannen konden ze een insectenhotel of een gereedschapskistje in elkaar zetten. Veel scholieren staken de handen uit de mouwen en gingen vol enthousiasme aan de slag met hun doe-het-zelf project dat ze vervolgens mee naar huis mochten nemen. De passie die scholieren hebben laten zien tijdens het timmeren bij Techniek Tastbaar geeft ons de indruk dat de jonge generatie zeker gemotiveerd kan worden voor een carrière in de bouw. We hopen dat we ze straks mogen verwelkomen in onze mooie branche.  

Bouw jij mee?  

Benieuwd naar de mogelijkheden van een carrière in de bouw? Bij Van Wijnen zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s.