Een nieuw thuis voor Natasja en Idelette in Dirkzwager

Wonen

Schiedam

13:03

28-06-2023

De eerste woningen van fase 1 zijn opgeleverd. Idelette (31) en Natasja (33) kochten 2 jaar geleden een herenhuis (of beter gezegd, een dameshuis) van het type Maarten, en zijn begonnen met het afwerken en inrichten.

“Het begon allemaal tijdens de coronapandemie. We verveelden ons en zijn gaan wandelen. Eerst in onze eigen buurt in Rotterdam-Noord en vervolgens ontdekten we steeds meer plekken. Op een dag gingen we naar Schiedam. Wandelend door de prachtige historische binnenstad zagen we een bouwbord van Dirkzwager staan langs een haven. We vonden het gelijk een bijzonder nieuwbouwproject en zijn thuis meer informatie gaan zoeken.”

Doe ons maar nieuwbouw, wij zijn geen klussers

Idelette en Natasja huurden een woning. Ze wilden graag samen een huis kopen. Idelette: “Een charmant jaren 30-huis is natuurlijk heel leuk, maar geeft vaak ook gedoe door tocht, soms lekkage én onderhoud. We hebben allebei 2 linkerhanden, dus we besloten om voor een nieuwbouwwoning te gaan.” Voor hun bezoek aan Schiedam hadden ze al naar andere nieuwbouwplannen gekeken. Natasja: “Deze nieuwbouwplannen waren ‘rechttoerechtaan’. Dat vonden we niet zo spannend.” Het nieuwbouwproject Dirkzwager sprak het stel wel gelijk aan. “Het ligt in de binnenstad, tussen mooie monumenten en we vinden de bouwstijl heel tof!”

Mijn overgroot opa’s werkten hier

Dirkzwager wordt gebouwd op een van de vele plekken in Schiedam waar vroeger jenever werd gestookt. Idelette: “Natasja’s familie komt uit Schiedam en ze is er ook geboren.” Natasja vult aan. “Ik heb er maar tot mijn vierde gewoond. Wel ken ik veel verhalen over de stad, ook over het jeneververleden. Mijn beide overgrootopa’s werkten voor Bols dat inmiddels is verhuisd naar Amsterdam. Mijn oma vertelt altijd mooie verhalen over hoe zij als klein meisje met haar broertjes en zusjes op zaterdag brood naar haar vader mocht brengen als hij aan het werk was. Ook zat mijn oma op het Dirkzwagerterrein op de Sint Anna Zusterschool. Hierdoor voelt het voor mij – ondanks dat ik er niet lang woonde – wel een beetje als thuiskomen.”

We konden het niet geloven

Natasja en Idelette schreven zich in. Tot hun grote verbazing kregen ze de directeurswoning Maarten aan ’t Groenweegje toegewezen. “We konden het niet geloven! Dit was de woning die we graag wilden vanwege de prijs en de tuin op het zuiden. Type Maarten heeft 5 kamers en een woonoppervlakte van 118 m2. Jules vonden we ook mooi, maar die was een stuk groter en duurder. We houden liever geld over om lekker te leven.” Na de aankoop van de woning stond het stel voor allerlei keuzes en opties. “We zijn heel blij met onze kopersbegeleider Marlies Groenhof bij Van Wijnen. Ze heeft ons goed geholpen met de technische meerwerkopties en indeling van het huis. Marlies kwam met ideeën voor de keuken die we zelf nooit hadden bedacht, heel fjjn,” vertelt Natasja enthousiast.

Een bad en een tuin

De nabije toekomst zien de nieuwbouwchicks wel zitten. Idelette droomt van het bad. “En van de tuin. Die hebben we nu niet. Ik kijk er ook naar uit om in een huis te wonen waar we alles samen hebben uitgekozen.” Natasja geniet nu al van het idee dat straks alles rust uitstraalt, met oog voor details en een mooie afwerking. “Je ziet straks dat we er samen liefde in gestopt hebben.”

Nieuwbouwchicks

Idelette en Natasja hebben samen een instagram account. Via het account ‘nieuwbouwchicks’ nemen zij de wereld mee in hun Dirkzwager-avontuur. Inmiddels hebben ze bijna 1500 volgers! De ‘chicks’ maken hun volgers met veel humor en zelfspot onderdeel van hun leven. Ook laten ze zien waar je bij het kopen en inrichten van een nieuwbouwhuis mee te maken krijgt. Nieuwsgierig naar de avonturen van de nieuwbouwchicks? Volg ze op Instagram: @nieuwbouwchicks

Dit artikel verscheen in editie 3 van de Dirkzwagerkrant