Feestelijke heropening Leger des Heils locatie De Breehof in Nieuw-Amsterdam 

Wonen

Zorg

Emmen

16:57

18-09-2023

Op maandag 18 september vond een feestelijke opening met veel publiek plaats op het terrein van De Breehof. De openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen en kapitein Harm Slomp, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leger des Heils. 

Vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle, Jeroen de Boed heeft een cheque aangeboden voor een picknicktafel in de mooie tuinen. 

Na een complete renovatie in 2022 door Van Wijnen is De Breehof weer volledig in gebruik. Er zijn 32 eigentijdse studio appartementen gerealiseerd, allemaal met eigen sanitair en keukenblokje. Ook het hele buitenterrein heeft een facelift gekregen.

De woon zorg locatie biedt beschermd wonen op een groene en rustige locatie aan mensen die langdurige opvang nodig hebben.  

Naast renoveren en herinrichting is ook een verduurzamingsslag gemaakt. Zo heeft het dak nu isolatie. Ook is HR++ glazen geplaatst en nieuwe kozijnen. Verder zijn zowel de werktuigbouwkundige installaties als de elektro-installaties compleet vernieuwd.

Het Van Wijnen team zet in het najaar van 2023 de laatste puntjes op de i van het onderhoudswerk. De allerlaatste werkzaamheden vinden plaats bij omliggende bijgebouwen zoals de kapschuur en het voormalig mortuarium. Het gaat om beperkte herstel- en onderhoudswerkzaamheden. Daarna is het ook echt helemaal klaar.