Herbouw bakkerij Brummen

Werken

Brummen

Deventer

14:46

10-05-2021

Herbouw van afgebrande bakkerij op Marktplein in Brummen is begonnen

De herbouw van Bakkerij de Winkel in Brummen is begonnen. Een blij moment voor pandeigenaar Maarten Bruil en alle betrokkenen. In oktober 2019 verwoeste een enorme brand de Bakkerij, de bovengelegen woning en het winkelpand van de Blokker. Op de plek waar de bakkerij gevestigd zat, bouwt Van Wijnen een nieuw authentiek pand. Het ontwerp is van Leeflang Architectuur. Maandag 10 mei werd in klein comité corona proof de start van de bouw gevierd.

Het nieuwe pand krijgt net als het oude pand onder een winkelruimte voor Bakkerij de Winkel met daarboven twee riante appartementen. Het pand wordt geheel passend bij de laatste trends en ontwikkelingen gasloos en voorzien van lucht-warmtepompen en zonnepanelen. De gevelafwerking wordt opgebouwd met hoogwaardige en onderhoudsarme materialen. Voor optimale bereikbaarheid van de appartementen wordt er een lift geplaatst. Zo is het gebouw ook aantrekkelijk voor oudere of mindervalide bewoners.

Maarten Bruil: “Samen met architect Henk Leeflang is er gewerkt naar een eindresultaat voor optimaal wonen/werken. Een gebouw met uitstraling die recht doet aan één van mooiste locaties van Brummen”.

Omdat de naastgelegen bebouwing oud en beperkt gefundeerd is, is er voor de fundatie van het nieuwe pand gekozen voor een kruipruimte-loze beganegrondvloer. Deze staat op 26 stuks trilling vrije groutinjectiepalen. Hierdoor wordt de bodem minimaal geroerd en blijft de stabiliteit van de naastgelegen bebouwing in tact.

Herinrichting Marktplein

De gemeente had al plannen om het Marktplein te herinrichten, zodat het weer een bruisend centrum wordt. De plannen voor de brandlocaties sluiten straks aan op de mogelijke herinrichting van het Marktplein en de Ambachtstraat.

Erno de Winkel en Sander de Rooij, eigenaren van Bakkerij de Winkel: ‘De manier waarop het gebeurd is hebben we nog veel last van en blijft diep triest, dus het is wel dubbel. Toch voelt het alsof het voorjaar nu echt gaat beginnen en de zon weer opkomt bij Bakkerij de Winkel.’

Sinds vorig jaar zit Erno de Winkel, eigenaar van Bakkerij de Winkel, tijdelijk gevestigd aan de Ambachtsstraat. Als de bouw meezit kan Erno eind 2021 weer vanaf zijn oude locatie, in een gloednieuw pandmet een gezellig/ knus terras, zijn brood verdienen.

Bakkerij Brummen tekening