Hoe we in 2023 meer dan 1000 woningen realiseerden

Werken

Wonen

Woningcorporatie

Zorg

14:02

07-02-2024

Martin de Jong, directeur Van Wijnen Dordrecht, over hoe zijn vestiging in 2023 meer dan 1000 woningen realiseerde.

Elke plek een eigen oplossing

Vandaag kent grote vraagstukken. Meer dan ooit is er vraag naar betaalbare en passende woningen. Voor starters, voor jonge gezinnen, voor doorstromers, voor ouderen. Een veilig, gezond thuis voor iedereen, in elke levensfase.

Als buurtontwikkelaar en bouwer zien we volop kansen om bij te dragen aan het oplossen van het woningtekort. Naast nieuwbouw of producten zoals Fijn Wonen, hebben we meer slimme oplossingen nodig. Zoals het transformeren van (leegstaande) kantoren naar woningen en het optoppen van bestaande gebouwen. Door het toevoegen van extra verdiepingen op een bestaand gebouw, creëren we op dezelfde plek voor meer mensen een thuis. Zo realiseerden we in 2011 al een optopping van 16 verdiepingen op het oude Ter Meulen gebouw, De Karel Doorman. Wat we daar geleerd hebben, passen we nog steeds toe in de projecten van nu.

Samen moeten we blijven bouwen en ontwikkelen aan de best passende oplossing voor een plek en de mensen die er (gaan) wonen. Want met elkaar zijn we verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het woningtekort.

Variatie in projecten drijft ons

In 2023 realiseerde Van Wijnen Dordrecht meer dan 1000 nieuwe woningen. Wat opvalt, is de diversiteit in deze projecten. Variërend van klein tot groot en van nieuw tot bestaand. En van bouwen voor particuliere kopers tot aan corporaties of beleggers. Bovendien is dit groot aantal woningen ook een mooie mix van zowel eigen ontwikkeling, als ontwikkeling door onze opdrachtgevers.

Om in zo’n korte periode meer dan 1000 woningen te kunnen opleveren, is het belangrijk dat je collega’s hebt die met veel passie, plezier en enthousiasme naar hun werk gaan. Met elkaar werken we daar elke dag hard aan.

Betaalbaarheid als gemene deler

Ieder vraagstuk waaraan we werken is uniek. Ongeacht de grootte van het project, is betaalbaarheid één van onze belangrijkste aandachtsgebieden. Zo is en blijft de vraag naar sociale en middeldure huurwoningen in de regio groot. Met projecten als Bethelpark in Delft, dat we bouwden in opdracht van Borghese Real Estate, dragen we bij aan deze urgente vraag. Daar realiseren we maar liefst 351 woningen, waarvan het overgrote deel sociale en middeldure huurwoningen zijn.

Daarnaast bevorderen we de doorstroming door het bouwen van betaalbare koop- en levensloopbestendige woningen. Bewoners die verhuizen naar een nieuwbouwwoning, bijvoorbeeld vanuit een bestaande koopwoning of sociale of middeldure huurwoning, laten hun woning achter en creëren hiermee ruimte voor alleenstaanden, starters of gezinnen.

Samen blijven bouwen

Elke plek is anders, en daarom bestaat er niet één oplossing om het woningtekort tegen te gaan. Samen moeten we blijven bouwen en ontwikkelen aan de best passende oplossing voor een plek en de mensen die er (gaan) wonen. Want met elkaar zijn we verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan oplossen van het woningtekort.

Als Van Wijnen Dordrecht kijken we terug op een jaar waarin we weer voor veel mensen een thuis hebben kunnen creëren. En we zijn trots dat we dit samen met onze partners, omgeving en (eind)gebruikers hebben weten te realiseren. Op naar de volgende 1000! 

Meer weten over onze slimme oplossingen?

Neem contact op met Martin de Jong, vestigingsdirecteur Van Wijnen Dordrecht.