Leusden is 53 sociale huurappartementen rijker

Wonen

Woningcorporatie

Leusden

15:02

06-10-2022

Nieuwbouwproject Hof van Liz in Leusden is bijna gereed. Een deel van de koopwoningen is al opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Vandaag leverde ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen 53 sociale huurappartementen op aan Woningstichting Leusden (WSL).

De feestelijkheden begonnen met een rondgang door de woningen onder leiding van projectleider Niels van der Ven. Nadat de handtekeningen waren gezet overhandigde Maarten Reeze, adjunct-directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Midden, een symbolische sleutel aan Jos Bot, vastgoedmanager bij Woningstichting Leusden.

In totaal heeft Van Wijnen 102 woningen gebouwd; 53 sociale huurappartementen, 12 vrije sector huurappartementen, 12 koopappartementen, 22 twee-onder-één-kap woningen en 3 vrijstaande woningen.

Langdurige samenwerking

Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen projectontwikkelaar Van Wijnen, de gemeente Leusden en WSL. “We hebben lang en intensief samengewerkt om dit project te realiseren. Gelukkig was het een goede en plezierige samenwerking. We mogen trots zijn op dit mooie resultaat!”, aldus Reeze.

Ook WSL is tevreden met het resultaat. Jos Bot: ”Wij zijn blij met de toevoeging van deze betaalbare appartementen aan ons woningbestand. De appartementen zijn comfortabel en energiezuinig uitgevoerd, met materialen en kleuren die passen in het bestaande natuurlijke groen. Een mooie uitbreiding voor onze huurders en woningzoekenden in Leusden.”

Wonen in het groen

Hof van Liz ligt aan de westrand van Leusden, op loopafstand van het centrum in een bosrijke en parkachtige omgeving. De nieuwe wijk ligt tussen de Groene Zoom en de watergang langs de Princenhof, met de ontsluiting aan de Lisidunalaan.
In het ontwerp is rekening gehouden met de omgeving, zodat de wijk er goed in past. Bestaande bomen en groen zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. In de architectuur is gekozen voor een ingetogen stijl met natuurlijke materialen en warme tinten. In de buurt is een wadi aangelegd, waar water opgevangen wordt. Er komt nog een natuurspeelplek voor kinderen.