Nieuwbouw ’t Boveneind bereikt hoogste punt

Zorg

Arnhem

Veenendaal

12:00

25-02-2021

Het is een feestelijke dag voor Zorggroep Charim en Van Wijnen. De nieuwbouw van woon- en zorglocatie ’t Boveneind heeft het hoogste punt bereikt van het eerste gebouw. Dat werd op de bouwplaats, naast de huidige locatie, op symbolische wijze gevierd met een gehesen vlag en een traktatie voor de bouwvakkers, cliënten- en medewerkers van ‘t Boveneind.

De cliënten van ’t Boveneind kunnen de voortgang van de bouw goed volgen, omdat de nieuwbouw direct naast de huidige locatie ligt. Met grote belangstelling bekijken ze de werkzaamheden van de bouwvakkers, die werken aan hun nieuwe thuis. In ‘t Boveneind worden 104 woonzorg-appartementen gerealiseerd voor ouderen, verdeeld over twee gebouwen met moderne voorzieningen en extra aandacht voor ontmoeting in het restaurant. Daarnaast wordt de nieuwbouw in de komende jaren omringd door een groene parkomgeving. Naast Zorggroep Charim en Van Wijnen, werken gemeente Veenendaal, Patrimonium Woonservice en Zegers Bouw aan de ontwikkeling van een veilige zorgomgeving voor senioren in het gebied rondom de Prins Bernardlaan, Kleine Beer, Lemoen en Korte Dreef. Bij de inrichting van het gebied is nadrukkelijk rekening gehouden met de woonwensen van mensen die minder mobiel zijn, zoals bijvoorbeeld ouderen.

De eerste fase van de nieuwbouw van ‘t Boveneind wordt aan het einde van de zomer opgeleverd. De complete nieuwbouw zal in het voorjaar van 2023 gereed zijn.

Bewoners meenemen

Om de bewoners ook mee te nemen in het hoogste punt, hebben we speciaal voor hen een video gemaakt. Bekijk hem hieronder.

De bouw in beeld