Nieuwe woningen voor Noord-Scharwoude

Geen categorie

Heerhugowaard

14:28

15-10-2021

In Noord-Scharwoude is Van Wijnen Heerhugowaard gestart met de nieuwbouw van 27 appartementen. De levensloopbestendige en zeer energiezuinige appartementen worden gebouwd voor Woonstichting Langedijk.

Duurzaam wonen

De levensloopbestendige appartementen worden gerealiseerd op de plek van de voormalige Overbrugging aan de Dr. Wilminkstraat. De duurzame driekamerappartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 63 vierkante meter. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en de woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Richard Hoedjes, coördinator vastgoed bij Woonstichting Langedijk: “Deze woningen sluiten goed aan bij de woonwensen van onze huurders en woningzoekenden. Er is extra geïnvesteerd in de isolatie en luchtdichtheid wat comfortabele woningen met een laag energieverbruik oplevert. Inmiddels hebben 13 huurders die in Noord- en Zuid-Scharwoude een eengezinswoning achterlaten, een appartement toegewezen gekregen. De overige woningen zijn via SVNK geadverteerd.

Remco IJzendoorn, adjunct-directeur Van Wijnen Heerhugowaard: “De woningbouwopgave in Nederland is enorm. Wij zijn blij dat wij door de realisatie van deze appartementen kunnen bijdragen aan de behoefte naar betaalbare en levensloopgeschikte woningen voor huurders van Woonstichting Langedijk.”

Start nieuwbouw

Op donderdag 14 oktober werd de start van de bouw feestelijk gevierd. De verwachting is dat deze nieuwe woningen in de zomer van 2022 opgeleverd worden.