Officiële start nieuwbouw in Vechtzone Hardenberg

Wonen

Woningcorporatie

17:02

31-10-2023

Maandag 30 oktober vond in aanwezigheid van onder anderen wethouder Martijn Breukelman de starthandeling plaats voor de bouw van de eerste nieuwe woningen in de Vechtzone in Hardenberg. In totaal omvat nieuwbouwplan De Vechte een mix van zo’n 150 duurzame koop- en huurwoningen.

De Vechte is een initiatief van de gemeente Hardenberg, projectontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en woningstichting Vechtdal Wonen. Het plan is onderdeel van de herontwikkeling van de wijk Marsch-Kruserbrink. Verouderde flats maken plaats voor nieuwe woningen die klaar zijn voor de duurzame toekomst.

Water en groen

Plan De Vechte telt straks ongeveer 54 koopappartementen, 6 koopwoningen voor gezinnen en 88 sociale huurappartementen. Bij de planontwikkeling wordt optimaal gebruikgemaakt van de bijzondere kenmerken van de locatie: water en groen. Wethouder Martijn Breukelmans licht toe: ‘Met De Vechte keert Hardenberg zijn gezicht nog meer naar de Vecht. Het bestaande groen wordt beschermd, aangevuld en nog meer de wijk ingetrokken.’

Snelle ontwikkeling

De starthandeling van maandag betrof de bouw van De Vechtborg, een woongebouw met 53 appartementen naar een ontwerp van Nijhof Architecten uit Wierden. De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. ‘Het is allemaal supersnel gegaan,’ vertelde Thomas van Houwelingen, adjunct-directeur bij Van Wijnen Projectontwikkeling Noord. ‘In april wonnen we de aanbesteding voor deze herontwikkeling en nu al starten we met de bouw van het eerste wooncomplex.’

Goede mix van woningen

Ook directeur-bestuurder Martijn Rink van Vechtdal Wonen is blij met de voorspoedige herontwikkeling en bouw. ‘De Vechte biedt straks een goede mix van sociale huurwoningen en koopwoningen. Dat is goed voor de diversiteit en leefbaarheid van de wijk. Er komt ook een fijn nieuw woongebouw voor cliënten van de RIBW, die nu deels in de Kruserbrink wonen. Daarmee wordt De Vechte een wijk waar iedereen prettig en energiezuinig woont te midden van natuur en water.’ Naar verwachting gaan in januari al de eerste koopwoningen in verkoop: 6 eengezinswoningen aan de Kruserbrink. De appartementen volgen later, waarna naar verwachting uiterlijk 2027 de hele gebiedsontwikkeling is afgerond.

Meer weten over De Vechte?