Ontwikkeling & bouw De Vechte Hardenberg

Wonen

Nieuwbouw

Hardenberg

Zwolle

Aantal woningen
148
Opdrachtgever
Gemeente Hardenberg en woningbouwcorporatie Vechtdal Wonen
Samenwerkingspartners
Groosman Architecten, Witteveen + Bos en Van der Wiel

Een nieuwe buurt aan De Vecht

Aan De Vecht in Hardenberg staan straks woningen met voor ieder wat wils. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt hier namelijk 148 nieuwe woningen en appartementen voor een brede doelgroep. Het gaat om vijf verschillende deelfasen waaronder 54 koopappartementen, 6 koopwoningen voor gezinnen en 88 sociale huurappartementen. Samen met Groosman Architecten, Witteveen + Bos en Van der Wiel hebben wij een plan ontwikkeld waar toekomstbestendig wonen naadloos aansluit op de prachtige locatie aan het water. Het bijzondere landschap langs De Vechte is hier perfect voor. Want de prachtige natuur en het uitzicht op het water biedt heerlijke woonomstandigheden. Daarnaast ligt De Vechte dicht bij het centrum van Hardenberg.

Wil je wonen in De Vechte Hardenberg en zoek je het actuele aanbod? Bekijk dan de projectwebsite.

We houden rekening met de flora en fauna en het veranderende klimaat

De locatie van De Vechte is midden in de natuur. En die natuur, dat vinden we belangrijk. Daarom houden we rekening met het veranderende klimaat en de flora en fauna van de omgeving. “Veel groen om je heen vermindert stress, zorgt voor verkoeling en helpt het water beter wegzakken. De kans op ondergelopen straten wordt minder”, vertelt Thomas van Houwelingen, adjunct directeur van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord.  “We kijken ook hoe we de flora en fauna nog meer kunnen versterken. Zo maken we ruimte voor vleermuizen en zorgen we voor nestruimtes voor vogels. Woningen bouwen gaat niet alleen over stenen. We kijken verder en nemen de omgeving hierin mee. We zorgen ervoor dat de bebouwing onderdeel van het groen wordt. De wooncomplexen landen als het ware in de glooiende, groene omgeving.”

Betaalbaar wonen

In De Vechte staat straks een mix van woningen. Naast koopwoningen en -appartementen, worden er 113 sociale huurwoningen gebouwd. Dit maakt dat – betaalbaar – wonen in De Vechte voor verschillende doelgroepen mogelijk is. En dat is fijn. Want zo kunnen veel verschillende mensen genieten van de groene natuur die de omgeving van de De Vechte te bieden heeft.

Thomas van Houwelingen

Adjunct directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord

“Wij hebben een plan ontwikkeld waar toekomstbestendig wonen en de Vecht samenkomen. Bij het ontwerpen van de openbare ruimte rond de gebouwen houden we rekening met de kwaliteit van de omgeving. We kiezen ervoor om de Vecht optimaal te benutten. We maken een groene oase van rust tussen de woontorens.”

Tijdlijn

De geschatte tijdlijn van dit project is als volgt:

Oktober 2023
Aftrap werkzaamheden De Vechte: start bouw 53 sociale huurappartementen

2025
Sloop bestaande flats

2025 – 2026
Start bouw 53 sociale huurappartementen, 23 ruime koopappartementen en 31 comfortabele koopappartementen

Halverwege 2027
De Vechte opgeleverd

Dronebeelden oktober 2023

Nieuws

Lees hieronder de laatste nieuwsberichten over De Vechte Hardenberg.

Officiële start nieuwbouw in Vechtzone Hardenberg

Maandag 30 oktober vond in aanwezigheid van onder anderen wethouder Martijn Breukelman de starthandeling plaats voor de bouw van de eerste nieuwe woningen in de Vechtzone in Hardenberg. In totaal omvat nieuwbouwplan De Vechte een mix van zo’n 150 duurzame koop- en huurwoningen.

Lees verder

Nieuwbouw De Vechte Hardenberg

Van Wijnen heeft samen met Groosman Architecten, Witteveen + Bos en Van der Wiel een plan gemaakt voor het sluitstuk van de Vechtzone. In dit team zijn we tot het project De Vechte gekomen waar we een aanzienlijk aantal nieuwe, gevarieerde woningen toevoegen aan Hardenberg maar óók de groene en waterrijke locatie versterken.

Lees verder