Opening PEC Zwolle kinderkamer in het Isala

Algemeen

Maatschappelijk impact

Zwolle

12:57

26-07-2023

Eind juni was Van Wijnen bij de officiële opening van de PEC Zwolle kinderkamer in het Isala ziekenhuis. Deze kinderkamer in het Isala Vrouw-kindcentrum heeft een ware metamorfose ondergaan met de blauwwitte clubkleuren, prachtige prints op de muren en zelfs een groene vloer.

Het initiatief is gecoördineerd door Regio Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club, samen met haar partners. Van Wijnen Zwolle is sinds 2016 maatschappelijk partner en heeft meegewerkt aan de metamorfose door een bouw-adviseur aan te stellen.

PEC Zwolle-mascotte Zwolfje en Justin in de Isala kinderkamer

Isala medewerkers wilden het verblijf van jonge patiënten, ondanks dat ze ziek zijn, zo aangenaam mogelijk maken. Zo ontstond het idee om van één van de verpleegkamers een heuse PEC Zwolle kinderkamer te maken. Dit prachtige initiatief werd omarmd door de Isala Kinderraad en Regio Zwolle United.

Het hoofd van de kinderafdeling geeft aan erg blij te zijn met de nieuwe kamer. Er was al langer een wens van het team van de kinderafdeling om een fijne omgeving te creëren en dankzij de Isala Kinderraad is het sneller gegaan.

‘Het is voor ons als organisatie waardevol om bij te kunnen dragen aan het creëren van mooie plekken. Hoe tegenstrijdig ook geldt dit in dit geval misschien nog wel meer. De kinderen die hier moeten verblijven doen dat omdat het moet. Wij hopen dat dankzij de samenwerking met alle partners, en in het bijzonder Regio Zwolle United en Isala de kinderen die hier komen zich gesteund en thuis voelen en snel herstellen. Het thema van deze kamer, PEC Zwolle, draagt daar vast aan bij’, zegt Jeroen de Boed, vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle.

Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United) vult aan: ‘De kinderkamer ademt de sfeer van het stadion. Het is prachtig dat we met de beleving van PEC Zwolle de kinderen afleiding kunnen geven tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De realisatie was complexer dan het ogenschijnlijk lijkt. We zijn alle betrokken projectleden en partners dankbaar dat het is gelukt om de kinderkamer te realiseren.’

Het tot stand komen van de PEC Zwolle kinderkamer is mogelijk gemaakt in samenwerking met: Vrienden van Isala, Van Wijnen, Lenferink, Hovek, Tarkett, KVS en Koggel Reclame.