Oplevering eerste nieuwbouwcomplex ’t Boveneind voor Zorggroep Charim

Wonen

Arnhem

Veenendaal

09:49

02-09-2021

Op 1 september werd het eerste gebouw van locatie ’t Boveneind in Veenendaal opgeleverd. ’t Boveneind is een moderne woon- en zorglocatie van Zorggroep Charim en is ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen. De cliënten verhuizen half september naar het nieuwe gebouw. Daaropvolgend start de sloop van het oude pand en de bouw van het tweede nieuwbouwcomplex.

De oplevering werd in klein comité gevierd met onder andere het bouwteam, Henk Prins, Voorzitter Raad van Bestuur bij Charim en Fabian Bovenlander, vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem. Een levensgrote sleutel van anderhalve meter werd als symbool voor de oplevering overhandigd aan Zorggroep Charim. De genodigden kregen de kans om het nieuwe pand te bezichtigen.

Start bouw tweede nieuwbouwcomplex

Met de oplevering van het eerste nieuwbouwcomplex kan in het najaar gestart worden met de sloop van het oude pand. Vervolgens wordt een nieuw parkeerterrein aan de Prins Bernhardlaan aangelegd dat de tijdelijke parkeerplaatsen vervangt. Daarna begint de nieuwbouw van het tweede gebouw. Tot slot wordt de buitenruimte aangelegd dat zorgt voor een groene, parkachtige omgeving.

Evert Stumpel, Projectontwikkelaar bij Van Wijnen vertelt over het plan: “We gaan van een gedateerd zorggebouw naar nieuwe, eigentijdse omgeving. Twee complexen met 55 en 49 appartementen en studio’s en een restaurant. De kleinschaligheid vind je vooral ook binnen terug. Iedere verdieping is huiselijk, sfeervol. Bewoners hebben elk een eigen appartement en op elke etage is er ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De sociale interactie in zowel de gebouwen als het nieuwe buurtpark is heel laagdrempelig en dat maakt dit een sterk concept.”

Helen Geurts, Projectleider Vastgoed bij Zorggroep Charim, beaamt dat: “Onze cliënten kunnen elkaar op een toegankelijke manier ontmoeten. Ze krijgen niet het gevoel dat ze in een grote instelling wonen. Ze krijgen een studio of appartement waarin meer ruimte is voor eigenheid. Daarnaast kunnen ze genieten van een mooie parkomgeving. Dit geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Ook de zorgmedewerkers kijken al jaren uit naar de nieuwbouw. Meer ruimte in de badkamer en de slaapkamers maakt zorg verlenen straks makkelijker.”

Grotere gebiedsontwikkeling

De nieuwbouw is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling van het gebied rond ’t Boveneind waarmee de hele omgeving één open en samenhangend geheel wordt. Zo wordt de buurt een gastvrije plek waar het voor iedereen plezierig wonen, ontmoeten en beleven is. Hierbij zijn naast Zorggroep Charim meerdere partijen betrokken zoals Gemeente Veenendaal, Zegers Bouw, Patrimonium Woonservice en een CPO groep.

Collage overdracht
Henk Prins (Voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Charim), Francis Bloemendal (Locatiemanager ’t Boveneind en Dragonder), Fabian Bovenlander (Vestigingsdirecteur van Van Wijnen Arnhem)