Opruimdag met bewoners vormt startsein voor renovatie in Heemskerk

Maatschappelijk impact

Woningcorporatie

Heemskerk

19:44

21-09-2023

Samen met wooncorporatie Woonopmaat, bewoners, de bewonerscommissie, stichting MET Heemskerk en kringloopwinkel RataPlan hebben we in het kader van een opruimdag aan de Bretagnestraat overbodige spullen weggedaan. Van Wijnen Heerhugowaardwo start binnenkort met de renovatie en verduurzaming van deze woningen. Daarvoor moet werkruimte gemaakt worden zodat ons projectteam aan de slag kan met de verbeteringen.

Daarom plaatsten wij inleverpunten en afvalcontainers in de wijk, waar de bewoners hun overbodige spullen in kwijt konden. Ook werd de hulp ingeroepen van diverse lokale organisaties en buurtbewoners.

Wat een dag was het! De bewonerscommissie liep rond, mindervalide buren werden geholpen, Woonopmaat schonk koffie vanuit de koffiekar, de MET medewerkers liepen op straat, Van Wijnen medewerkers stonden klaar.

Saskia Koevoets, bewonersbegeleider Van Wijnen, over de dag:

“Wat is er hard gewerkt! Een gezellige ochtend, waarbij iedereen samenwerkte en deed wat ie kon. We sjouwden met tuintegels, kasten, oude fietsen… Het zonnetje scheen en de koffie stond klaar. Een leuke manier om ons project te starten!”

En het resultaat mag er ook zijn. Aan het einde van de dag waren vier afvalcontainers gevuld en de eerste stap is gezet om de woningen werk-klaar te maken.

Rataplan reed weg met een hele bakwagen vol met spullen die een tweede leven tegemoet gaan bij mensen die het kunnen gebruiken. De eerste artikelen staan al met een prijsje uitgestald in de winkel aan de Trompet te Heemskerk. Voor de Social Corner die door Van Wijnen wordt ingericht staan de eerste leuke meubeltjes klaar.

Naar een duurzame en comfortabele woning

De Bretagnestraat is het eerste deel van de Heemskerkse wijk dat gerenoveerd wordt. Van Wijnen verricht hier groot onderhoud aan 99 woningen van corporatie Woonopmaat.

Woonopmaat investeert in betere woningen die nog lang mee kunnen. Hun doel is om mensen een fijn huis én een thuis bieden. De woningen hebben straks energielabel A en zijn energiezuiniger en duurzamer.