Stage, afstuderen of een traineeship?

Leren

Onderwijs

Arnhem

Nijmegen

13:08

26-09-2023

Binnen Van Wijnen kun je alle kanten op

Daar weten Werkvoorbereider Kelly Evers en Trainee Bas Roelofs alles van. Beide studeerden ze Bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nu zijn ze werkzaam bij Van Wijnen, vestiging Arnhem en krijgen ze volop de gelegenheid en vrijheid zich te ontwikkelen op de voor hen belangrijke thema’s.

Zo is Kelly altijd geïnteresseerd geweest in gebouwen, architectuur en het maken van mooie dingen. Dat geeft richting zou je zeggen. Toch was het grote aanbod aan opleidingen, best lastig kiezen voor Kelly.  De veelzijdigheid aan richtingen binnen de tak bouwkunde gaf voor haar de doorslag. Bas had nog geen idee op de middelbare school wat hij daarna zou gaan doen, tot een bezoek aan de HAN open dag de opleiding Bouwkunde zijn aandacht trok. De vele beroepen die je na je studie kunt oppakken en het werken aan tastbare resultaten zorgden ervoor dat ook Bas deze richting koos. Een keuze waar ze beide – tot op de dag van vandaag -geen spijt van hebben. 

Tip van Bas Roelofs

Trainee werkvoorbereider

“Als onlangs afgestudeerde kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen de vele beroepen in de bouw. Een traineeship kan daarbij helpen door – in bijvoorbeeld een jaar tijd – bij verschillende functies binnen het bedrijf mee te lopen. Door een functie een aantal maanden in plaats van een aantal weken (zoals een stage) uit te voeren, krijg je een nog beter beeld bij o.a. de werkzaamheden. Daarnaast werk je natuurlijk volop mee in het team, wat erg leerzaam is.” 

Een combinatie van denken en doen 

Als werkvoorbereider is elke dag anders. Kelly: “Naast het technische aspect, dien je – in mijn rol- ook goed te kunnen plannen, organiseren en schakelen. Daarnaast werk ik met veel verschillende mensen samen. Ieder met zijn of haar eigen kennis. Ik leer echt elke dag bij. En het leuke bij Van Wijnen is dat mijn werkomgeving wisselt van kantoor tot afspraken op locatie en verschillende bouwplaatsen. Juist die afwisseling en dynamiek passen heel goed bij mij. “Bas liep tijdens zijn studie Bouwkunde een verdiepende stage bij Van Wijnen in Arnhem. “Dat beviel zo goed, dat ik er voor koos ook mijn afstudeeronderzoek hieruit te voeren. Daarna ben ik niet meer weggegaan en volg ik nu een traineeship. Momenteel werk ik mee aan de bouw van het gemeentehuis in Rheden. Tijdens mijn eerdere stageperiodes merkte ik dat ik van veel zaken nog weinig of geen kennis had. Nu ik begonnen ben met werken merk ik dat dit heel normaal is en niemand ooit uitgeleerd is”.   

Tip van Kelly Evers

Werkvoorbereider nieuwbouw

“De keuze voor een goed passend stagebedrijf is natuurlijk altijd op basis van een inschatting en gevoel. Probeer diverse functies, juist ook als je twijfels hebt, zo kom je erachter of het wel of minder goed bij je past en kan een functie je nog wel eens verassen!” 

Ontmoet Kelly en Bas op Bedrijvenmarkt HAN

Wil je Kelly en Bas verder bevragen over de weg die zij hebben bewandeld en nog bewandelen? Benieuwd hoe Van Wijnen invulling geeft aan leren en jezelf ontwikkelen? Hoe we een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid?  Voel je welkom op de HAN Bedrijvenmarkt op 4 oktober 2023. Kelly, Bas en collega’s nemen je graag mee in de wereld van Van Wijnen. 

Nieuwsgierig naar onze afstudeermogelijkheden, stages en traineeships?

Stagebegeleider Robbert vertelt je er graag meer over.