Start bouw eerste fase van de Dorpskern in Reeve

Wonen

Kampen

08:47

08-11-2023

De bouw van 15 woningen in de Dorpskern fase 1 in het dorp Reeve is gestart. Hiermee bouwen samenwerkingspartners BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, gemeente Kampen en bouwbedrijf Van Wijnen verder aan het nieuwe dorp Reeve bij Kampen. Op vrijdagmiddag 3 november 2023 vond er een feestelijke bijeenkomst plaats voor de toekomstige bewoners van de Dorpskern fase 1 en andere betrokkenen.

Samen met één van de kopers onthulde wethouder Jan Peter van der Sluis een impressie van de woningen in de Dorpskern, met aansluitend een champagnetoost. Daarna was er een hapje en een drankje en konden de toekomstige buren elkaar leren kennen en via een 3d-model een digitaal kijkje nemen in hun nieuwe woning.

Wethouder Van der Sluis (gemeente Kampen): “Reeve krijgt steeds meer vorm. Er wordt al hard gewerkt aan de bouw van de sluis en de eerste woningen in de Dorpskern staan er al. Nu gestart wordt met de bouw van nog eens 15 eengezinswoningen ontstaat er een mooie mix van verschillende woningen. Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat er in Kampen voor iedereen een passende woning te vinden is en daar draagt dit plan aan bij. Zo werken we steeds meer toe naar de invulling van het nieuwe stadsgezicht aan het Reevediep.”

Unieke ligging

In de Dorpskern fase 1 komen 15 eengezinswoningen woningen: zowel vrijstaande woningen als rijwoningen en tweekappers. De ligging van Dorpskern fase 1 is uniek: in een nieuw dorp en een groene en waterrijke omgeving. De woningen liggen aan de rand bij de toekomstige sluis en een aantal woningen heeft zicht op het Reevediep. De woningen zijn duurzaam: gasloos en met zonnepanelen op het dak.

Ontwikkelmanager André la Rivière (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling): “We zijn trots dat we verder mogen bouwen aan het Dorp Reeve. De variatie aan woningtypes past uitstekend bij het dorpse karakter.”

Jeroen de Boed (Van Wijnen): “Onze missie is bouwen aan ruimte voor een beter leven. Hier in Reeve doen wij dat met veel plezier samen met BPD. Wij zijn trots dat wij, na de 16 woningen op het Eiland, nu ook 15 woningen aan het bouwen zijn voor onze klanten in De Dorpskern.”  

De woningen in Dorpskern fase 1 zijn allemaal verkocht. De oplevering is gepland in het najaar van 2024. In de Dorpskern fase 2 zijn nog enkele woningen beschikbaar. Zie hier voor meer informatie.